Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9330.08.20128

6990-2012 (111)

Oikaisuvaatimus iltapäivätoiminnan vakansseista

Tiivistelmä: -

Nlk § 93

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Hanna Järvinen on hakenut muutosta iltapäivätoiminnan vakanssien 404255 ja 404258 valinnoista (nuorisotoimenjohtajan päätöspöytäkirjat 7.6.2012 § 26 ja 7.6.2012 § 29). Järvinen katsoo, että hänellä on parempi koulutus ja pidempi työkokemus kuin edellä mainittuihin vakansseihin valituilla. Järvinen vetoaa vaatimuksensa perusteina siihen, ettei hänellä ole ollut ongelmia työyhteisössä eikä myöskään yhteistyössä vanhempien eikä muiden yhteistyötahojen kanssa. Lisäksi hän kirjoittaa, että työskentely iltapäivätoiminnassa on aina lapsilähtöistä. Näitä asioita on valinnoissa painotettu ja Järvinen kokee täyttävänsä myös nämä kriteerit.

 

Liite 1      Hanna Järvisen oikaisuvaatimus

 

Oikaisuvaatimus on mahdollista tehdä sekä laillisuus- että tarkoituksenmukaisuusperusteella. Oikaisuvaatimus on käsiteltävä viivytyksettä esim. niin, että valmistelun jälkeen se otetaan toimielimen seuraavaan kokoukseen. Lautakunta on oikaisuvaatimusta käsitellessään sidottu oikaisuvaatimuksessa esitettyihin vaatimuksiin.

 

Korkein hallinto-oikeus on ennakkoratkaisussaan 2006:28 todennut seuraavasti: Hallintolainkäytön järjestyksessä on tutkittava, onko työsopimussuhteisen toimen täyttämisen yhteydessä noudatettu säädettyjä ja kunnan päättämiä kelpoisuusehtoja. Hallintolainkäytön järjestyksessä ei voida tutkia sitä, onko ansioituneempi hakija syrjäytetty.

 

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan kelpoisuusvaatimuksista säädetään laissa perusopetuslain muuttamisesta(417/2003 § 48 e). Turun kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 23.4.2012 § 76, että 1.6.2012 lukien perustetaan kymmenen ohjaajan työsopimussuhteista tointa, joiden kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto taikka ammatti- tai erikoisammattitutkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

 

Kaupunginhallituksen hallintojaoston 23.4.2012 § 76 päätöksen mukaisesti nuorisoasiainkeskuksen tuli huolehtia siitä, että määräaikaisesti palkattuja, kelpoisuusvaatimukset täyttäviä ohjaajia otetaan nyt perustettaviin ja mahdollisesti avoimiksi tuleviin ohjaajan toimiin. Määräaikaisille aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajille ilmoitettiin mahdollisuudesta hakea kymmentä ohjaajan työsopimussuhteista toimea. Hakemuksensa lähetti 19. henkilöä, joista kaikki haastateltiin. Haastattelun suorittivat osastopäällikkö Eeva Roiha, toiminnanjohtaja Sari Nummila-Piispanen ja koordinaattori Minna Saarinen. Haastattelijoilta saatujen tietojen mukaan haastattelussa on arvioitu mm. lapsilähtöisyyttä, aktiivista otetta ohjatun toiminnan järjestämiseen ja lapsen oman luovuuden tukemiseen sekä työyhteisön toimivuutta, yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja. Järvisen esittämät seikat koulutuksesta, työkokemuksesta, työyhteisössä työskentelemisestä ja yhteistyöstä otettiin huomioon valintapäätöksiä tehtäessä.

 

Päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä. Päätökset tehnyt viranhaltija ei ole ylittänyt toimivaltaansa. Päätökset eivät ole muutoinkaan lainvastaisia eikä muutakaan syytä päätösten kumoamiseen ole.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hylätä Hanna Järvisen tekemän oikaisuvaatimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoJärvinen Hanna


Liitteet:

Nlk § 93
Liite 1:Hanna Järvisen oikaisuvaatimus