Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8214.06.20121

7108-2012 (111)

Toiminnanjohtajan toimen perustaminen nuorisotoimen monikulttuuriseen ja kansainväliseen toimintaan ja toiminnanohjaajan vakanssin numero 404126 lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 82

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Muutoksia nuorisotoimen organisaatiossa

 

Nuorisoasiainkeskuksen uusi organisaatio astui voimaan 1.1.2012. Palvelutuotantoa on kehitetty tämä jälkeen koko kevään ja toiminnanjohtajien työn kokonaisuuksia on tarkasteltu uudelleen ja sen pohjalta tehty muutoksia. Lähipalveluissa on kolme toiminnanjohtajaa, jotka vastaavat eri alueilla olevien nuorisotalojen toiminnasta. Yksi toiminnanjohtajan vakanssi käytetään sosiaalisen ja etsivän nuorisotyön sekä Ohjaamon ohjaajista ja Nuorten Turku palvelupisteen ohjaajasta muodostuvan yksikön esimiehen tehtävässä.

 

Uudessa organisaatiossa talojen toimintaa teemoitetaan kullekin luontevalla tavalla riippuen kävijöistä ja alueesta. Alueet ja asiakkaiden tarpeet ovat erilaisia. Uudessa mallissa Varissuon nuorisotalon ja Majanummen perhepuiston toimintaa kehitetään enemmän yhteistyössä ja talojen toiminta painottuu monikulttuuriseen ja kansainväliseen toimintaan, josta vastaa toiminnanjohtaja. Varissuon nuorisotalolla käy pääasiassa maahanmuuttaja nuoria ja Majanummen perhepuiston toiminnassa on paljon mukana maahanmuuttajaperheitä sekä lapsia ja nuoria. Toimintaa kehitettäessä pyritään lisäämään yhteistyötä maahanmuuttajajärjestöjen kanssa, joista Yhdessä yhdistys on aloittanut toimintansa Varissuon kirjaston alakerrassa. Varissuon alueella toimivat hallintokunnat, koulut ja muut toimijat pyritään myös saamaan hedelmälliseen yhteistyöhön tässä uudessa mallissa. Yhteistyöstä on jo kokemuksia aikaisemmilta vuosilta.

 

Nuorisotoimella on toiminnanohjaajan vakanssi numero 404126. Vakanssin vakinaisena hoitajana on monikulttuurisesta ja kansainvälisestä toiminnasta vastaava Hasan Habib. Hasan Habibilla on ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Hän on aikaisemmin hoitanut toiminnanjohtajan sijaisuutta ja saanut tästä esimieskokemusta.

 

Esitän, että Hasan Habibin toiminnanohjaajan tehtävät muuttuvat toiminnanjohtajan tehtäviksi 1.8.2012 alkaen, jolloin hän vastaa Varissuon nuorisotalon ja Majanummen perhepuiston toiminnasta sekä nuorisotoimen osalta alueella tapahtuvasta yhteistyöstä muiden hallintokuntien ja järjestöjen kanssa.

 

Toiminnanjohtajan tehtävät

 

Monikulttuurinen ja kansainvälinen toiminta saa uudessa organisaatiossa kaksi toimintataloa, joissa toteutetaan teemapohjaisesti tätä nimenomaista toimintaa. Tässä mallissa toiminnanjohtajalla on alaisia 4-5 ja lisäksi vapaaehtoisia työntekijöitä eri puolilta Eurooppaa. Lisäksi toiminnanjohtaja vastaa edelleen koko nuorisotoimen monikulttuurisesta ja kansainvälisestä toiminnasta, joka sisältää asiantuntijan tehtäviä, kotouttamis- ja yhdenvertaisuus ohjelman toteuttamista, kouluttamista, kansainvälistä nuorisovaihtoa sekä EVS harjoittelijoiden koordinointia ja toimintaan haettavien rahoitushakemusten ja raporttien laatimista.

 

Tehtäväkuva

 

Toiminnanjohtaja suunnittelee, johtaa ja kehittää yksikkönsä toimintaa, vastaa taloudesta ja toimii henkilökunnan esimiehenä.

 

Kelpoisuusvaatimus, tehtäväkohtainen palkka ja hinnoitteluryhmä

 

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Palkkaus on nuorisotoimen toiminnanjohtajan palkka 2326,35 €/kk ja hinnoitteluryhmä on 02VAPOOO.

 

Kustannusvaikutus

Toiminnanohjaajan vakanssin muutos toiminnanjohtajaksi lisää jonkin verran palkkakustannuksia, jotka on huomioitu nuorisotoimen talousarviossa. Palkkaaminen ei nosta henkilötyövuosia, koska nykyinen vakanssi lakkautetaan.

 

Liite 1                                  Esitys toimen perustamisesta

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että Turun kaupungin nuorisoasiainkeskukseen perustetaan toiminnanjohtajan toimi 1.8.2012 alkaen, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2326,35€, hinnoitteluryhmä 02VAPOOO ja kelpoisuusehto on soveltuva korkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Samalla lakkautetaan toiminnanohjaajan vakanssi numero 404126. Palkkakustannukset on varattu nuorisotoimen talousarvioon. Toimen perustaminen ei nosta henkilötyövuosia, koska vanha vakanssi lakkautetaan.

PäätösLautakunta päätti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että Turun kaupungin nuorisoasiainkeskukseen perustetaan toiminnanjohtajan toimi 1.8.2012 alkaen, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2326,35 €, hinnoitteluryhmä 02VAPOOO ja kelpoisuusehto on soveltuva korkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Samalla lakkautetaan toiminnanohjaajan vakanssi numero 404126, jonka haltija Hasan Habibia esitetään siirrettäväksi perustettavalle toiminnanjohtajan vakanssille. Toimen perustaminen ei nosta henkilötyövuosia, koska vanha vakanssi lakkautetaan.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Nlk § 82
Liite 1:Esitys toiminnanjohtajan toimen perustamisesta