Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8014.06.201210

6942-2012 (539)

Huumeiden käyttäjien neuvontapisteen (Millin) toiminnan lopettaminen Turun kaupungin nuorisotoimen osalta

Tiivistelmä: -

Nlk § 80

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Nuorisotoimen uusi organisaatio tuli voimaan 1.1.2012 alkaen. Palvelutuotantoa on sen jälkeen kehitetty koko kevään. Taina Laaksonen on ottanut uuden yksikön esimiehen tehtävät hoitaakseen. Yksikköön kuuluu sosiaalista ja etsivää nuorisotyötä tekevät ohjaajat, Ohjaamon toiminta ja osa Nuorten Turku tiedotuspisteen toiminnasta. Taina Laaksonen on kehittänyt toimintojen yhdistämistä yhdeksi yksiköksi ja tehnyt kartoitusta toiminnan tarpeista sekä toimintasuunnitelmaa, jossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti nuorten tarpeet eri nivelvaiheissa ja niihin vastaaminen mahdollisimman kattavasti.

 

Tässä mallissa Taina Laaksonen on päätynyt esittämään seuraavaa:

 

Yksikön esimies Taina Laaksonen:

 

Neuvontapiste Millin toiminta lähti käyntiin kokeilusta v. 2000 ja kokeilu on muuttunut pysyväksi toiminnaksi. Neuvontapisteen toiminnasta vastaa Turun sosiaali- ja terveystoimi ja nuorisoasiainkeskus on ollut toiminnassa mukana henkilöresursseilla. Turun nuorisoasiankeskuksen sosiaalisen vahvistamisen yksikön henkilökunnan työaikaa on resurssoitu Millin toimintaan. Viime vuosina nuorisoasiankeskuksen työntekijä on ollut Millissä 2 päivänä/vko.

 

Turun kaupungin nuorisoasiankeskuksen sosiaalisen vahvistamisen yksikön perustehtävät ovat ikäluokan 12-17v kohdennetun nuorisotyön tekeminen, joka perustuu enimmäkseen ennaltaehkäiseviin työmuotoihin. Vuoden 2012 alussa yhdistettiin sosiaalinen ja etsivä nuorisotyö sekä Ohjaamo-palvelu yhdeksi yksiköksi. Yksikön tavoitteena on tehdä kohdennettua nuorisotyötä yläkouluissa, nuorisotiloilla, opintojen nivelvaiheissa, toisen asteen oppilaitoksissa, katutyönä jne Etsivän nuorisotyön tavoitteena on löytää niitä nuoria, jotka ovat ilman heidän tarvitsemiaan palveluja tai palvelut ovat riittämättömät. Kohderyhmämme nuoret ovat 12–29 –vuotiaita turkulaisia nuoria.

 

Em. osa-alueiden laadukas työ vaatii henkilöstöresursseja ja työn perustehtävän kirkastamista. Sosiaalisen nuorisotyön perustehtävänä on pääsääntöisesti ennaltaehkäisevä työ ja kohderyhmänä ovat peruskouluikäiset nuoret. Millityö on osaltaan ennaltaehkäisevää, mutta suuremmaksi osaksi korjaavaa työtä ja asiakaskunnan keski-ikä on 29v.

 

Esitän, että Turun kaupungin nuorisoasiankeskus luopuu huumeidenkäyttäjien neuvontapisteen toiminnasta irtisanomisajan puitteissa 1.7.2012 alkaen. Irtisanomisaika on 6 kuukautta. Syksyn 2012 ajan nuorisotoimi on mukana Millin toiminnassa suunnitellusti. Asiasta on alustavasti informoitu neuvontapisteen toiminnasta vastaavaa sosiaali- ja terveystoimen esimiestä.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusTurun kaupungin nuorisoasiainkeskus luopuu huumeidenkäyttäjien neuvontapisteen toiminnasta irtisanomisajan puitteissa. Irtisanomisaika on 6 kk:tta. Syksyn 2012 ajan nuorisotoimi on mukana Millin toiminnassa suunnitellusti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvSosiaali- ja terveystoimi
tiedLaaksonen Taina