Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta16115.12.201111
Nuorisolautakunta3729.03.20126

14040-2011 (043)

Nuorisoleirialueiden maksut

Tiivistelmä: -

Nlk § 161

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen ja osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Nuorisolautakunta on päättänyt voimassaolevista leirialueiden maksuista 22.11.2007 § 141.

 

Nuorisolautakunta päätti hyväksyä nuorisotoimen tilojen ja leirialueiden käytön sekä maksujen periaatteet 27.10.2011 § 127. Uudet periaatteet astuvat voimaan 1.1.2012. Periaatteiden mukaan nuorisotilat ja leirialueet ovat ensisijaisesti tarkoitettu nuorisolain mukaisesti edistämään alle 29 –vuotiaiden nuorten aktiivista kansalaisuutta (nuorten tavoitteellinen toiminta) ja sosiaalista vahvistamista (toimenpiteet nuorten elämäntaitojen parantamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi). Nuorisolautakunta päättää erillisillä päätöksillä maksuista.

 

Nuorisolautakunta on hyväksynyt maksuryhmiksi seuraavat:

 

Ryhmä 1:

Turkulaiset varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistykset, nuorten toimintaryhmät (edellytetään täysi-ikäistä vastuuhenkilöä) ja vammaisryhmät,

 

* Nuorisotoimen henkilöstö eli he, joilla on voimassa oleva virkasuhde tai työsopimus, ovat oikeutettuja Ryhmän nro 1. mukaisiin maksuihin, kun he varaavat enintään 14. kalenteripäivän aikana alkavan, vapaaksi jääneen vuoron leirialueelle tai varaavat yksittäisen käyttövuoron kuluvan vuoden aikana nuorisotiloihin, kun käyttötarkoituksena on oma tai perheenjäsenen syntymäpäivä tai muu juhlatilaisuus.

 

Ryhmä 2:

Turkulaisten raittius-, liikunta-, kulttuuri- ja muiden yhdistysten lasten ja nuorten ryhmät sekä Turun kaupungin muiden hallintokuntien lapsi- ja nuorisoryhmät (päiväkodit, lastenkodit, koulut, oppilaitokset). Nuorisoleirikeskus Ahtelan käyttäjistä tähän ryhmään kuuluvat myös valtakunnallisten varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestöjen piiri-, alue- ja paikallisyhdistykset.

 

Ryhmä 3:

Muut käyttäjät (muut kunnat, muut yhdistykset ja järjestöt, kaupungin hallintokuntien muut ryhmät, yritykset, yksityiset).

 

Kumppanuuteen perustuvan yhteistyön maksuttomuudesta tai maksuista päättää nimetty vastuualueen viranhaltija. Turun kaupungin sisäiset käyttövuoromaksut laskutetaan ilman arvonlisäveroa.

 

Liite1                                  Nuorisoleirialueiden maksut

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää hyväksyä Liitteen 1 mukaiset nuorisoleirialueiden maksut, jotka astuvat voimaan 1.1.2012. sekä samalla kumota nuorisolautakunnan päätöksen 22.11.2007 § 141.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Nlk § 37

Osastopäällikkö Kerstin Paananen, leirikeskuksen hoitaja Jari Peri, ohjaaja Joanna Snäll sekä kanslistit Terhi Takomo ja Anne Haavisto:

 

Controller Eija Laalo on helmikuussa ilmoittanut nuorisoasiainkeskukselle, että ulkoinen myynti leirialueiden osalta näyttää olevan edelleen pientä ja ulkoinen julkinen tuki suurta. Tällöin alv olisi 0 %.

 

Nuorisolautakunta päätti 15.12.2011 leirialueiden hinnastosta, ja silloin päätökseen oli sisälletty 9 % alv.

 

Helmikuun aikana 10 järjestöä on ilmoittanut, että eivät vuokraa

leirialueita, koska hinnat ovat liian korkeita. Hinnat nousivat korotuksessa vähintään 30 %.

 

Osastopäällikkö Kerstin Paananen on perustanut eri asiantuntijoista koostuvan työryhmän leirialueiden hinnaston tarkistamista varten. Työryhmään on kuulunut: Kerstin Paananen, Jari Peri, Joanna Snäll, Terhi Takomo sekä Anne Haavisto.

 

Työryhmä on keskustellut ja se ehdottaa, että ryhmällä 2 olisi sama hinta kun ryhmällä 1, koska ryhmässä 2 on lapsi- ja nuorisoryhmiä.

 

Ryhmä keskusteli myös siitä, että sesonkiaikana ja sesonkiajan ulkopuolella voisi olla erilaiset hinnastot. Silloin tosin laskut joudutaan tekemään pitkälti käsin. Ahtelan leirikeskuksen henkilökunta on sitä mieltä, että nyt hinnat ovat nyt selkeitä.

 

Työryhmä totesi, että hintojen pitää olla selkeästi esillä internetissä. Asiakkaan tulee pystyä hinnastoa lukiessaan päättelemään, mitä vuokraus maksaa.

 

Edellisen perusteella hinnasto pitää korjata ja kumota 15.12.2011 § 161 tehty päätös. Uusi hinnasto astuu voimaan 1.1.2012.

 

Liite 1                                  Nuorisoleirialueiden maksut

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaiset nuorisoleirialueiden maksut, jotka astuvat voimaan 1.1.2012. sekä samalla kumota nuorisolautakunnan päätöksen 15.12.2011.2011 § 161.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHaavisto Anne
tiedKrawczyk-Snäll Joanna
tiedPaananen Kerstin
tiedPeri Jari
tiedTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 161
Liite 1:Nuorisoleirialueiden maksut

Nlk § 37
Liite 1:Leirialueiden maksut