Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta3629.03.20125

3420-2012 (642)

Käsityökeskuksen tilasta luopuminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 36

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Käsityökeskus, joka sijaitsee osoitteessa Peltolantie 2., siirtyi keskushallinnolta nuorisotoimelle vuoden 2010 alusta alkaen. Tilassa on 323 neliötä kahdessa kerroksessa.

 

Tilassa on yhteensä 17 kangaspuut kahdessa isossa salissa ja pienemmissä huoneissa, ompeluhuone, kurssihuone, keittiö ja toimisto. Käsityökeskuksessa tarjotaan asiakkaille mahdollisuutta kutoa kangaspuilla ja osallistua erilaisiin neulonta- alan kursseihin.

 

Toimintaa ohjaa yksi kokopäiväinen työntekijä ja toinen osa - aikainen, joka vastaa myös tilan siivouksesta. Osa - aikainen työntekijä jää eläkkeelle kesällä ja käsityöneuvoja ei voi työskennellä tilassa yksin.

 

Nuorisotoimella on velvollisuus vähentää vuosittain henkilötyövuosia ja tarkoitus on tässä tapauksessa, että eläkkeelle lähtijän tilalle ei palkata uutta työntekijää.

 

Tila on neliöiltään suuri ja sijainniltaan hankala nuorisotoimen toiminnallisesta näkökulmasta katsottuna. Olemme markkinoineet erilaisia kursseja varta vasten nuorille, mutta pääasiallinen tilan asiakaskunta on ohittanut lain määrittämän nuorisotoimen kohderyhmän iän.

 

Käsityökeskuksen kävijät ovat vaihdelleet päivittäin, mutta keskimääräinen kävijämäärä on päivässä 4 -14 välillä. Tämä on aivan liian alhainen, jotta toiminnalle voitaisiin ylläpitää omaa suurta tilaa. Nuorisotoimen uuden organisaation tarkoituksena on tehostaa toimintaa ja viedä se lähemmäksi asiakaskuntaamme. Vuoden 2010 tilastojen mukaan Käsityökeskuksessa oli käyntikertoja 2148 ja 2011 käyntikertoja oli 1871.

 

Olemme käyneet neuvotteluja Varsinais – Suomen Käsi- ja Taideteollisuus ry: n Taitokeskus Juseliuksen kanssa toimintojen yhdistämisestä. Työväenopisto eikä muutkaan tahot ole olleet kiinnostuneita ottamaan toimintaa hoitaakseen.

 

Yhdistyksen toimintaa järjestetään kulttuurikeskuksen tiloissa Uudenmaankatu 1. Toiminnasta vastaavat ovat kiinnostuneet tekemään yhteistyötä nuorisotoimen kanssa. Tämä tapahtuisi siten, että toimintaa järjestetään heidän tiloissaan ja meiltä yksi työntekijä siirtyisi sinne töihin. Tällä tavoin tarjontaa voidaan laajentaa ja tarjota helpommin saavutettavaa toimintaa asiakkaille. Yhdistyksen suunnitelmissa on vuokrata kaupungilta lisätilaa samasta kerroksesta.

 

Esitän, että Käsityökeskus Peltolantie 2 irtisanotaan 31.3.2012 lähtien. Tilassa on puolen vuoden irtisanomisaika. Toiminta lopetetaan kesäkuun loppuun mennessä ja sen jälkeen tila tyhjennetään syyskuun loppuun mennessä. Tilaa hallinnoi kiinteistöliikelaitos.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää irtisanoa käsityökeskuksen tilat Peltolantie 2. Tila irtisanotaan 31.3.2012 alkaen puolen vuoden irtisanomisajalla 30.9.2012 mennessä ja lautakunnan päätöksestä lähetetään tieto kiinteistöliikelaitokselle ja tilakeskukselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKeskushallinto, tilakeskus
mtpvKiinteistöliikelaitos