Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4329.03.201212

1579-2012 (21, 029)

Lausuntopyyntö riskienhallinnan, tietoturvallisuuden ja valmiussuunnittelun seurantamenettelymekanismista

Tiivistelmä: -

Nlk § 43

Osastopäällikkö Kerstin Paananen:

 

Riskienhallintapäällikkö Heikki Kunnas on pyytänyt lautakunnilta lausuntoa riskienhallinnan, tietoturvallisuuden ja valmiussuunnittelun seurantamenettelymekanismista.

 

Kaupunginhallitus on päättänyt 4.10.2011 § 448 valmiussuunnittelun seurantamekanismista ja aikataulutuksesta. Lautakunta/johtokunta antaa arvionsa kaupunginhallitukselle maaliskuun loppuun mennessä. Tällä aikataululla tavoitellaan mahdollisuutta vaikuttaa seuraavan vuoden talousarvioon tarvittaessa.

 

Riskienhallinnassa ja tietoturvallisuudessa samanlainen aikataulu olisi perusteltua, mutta riskienhallinnasta on lisäksi raportoitava tilinpäätöksessä, joka edellyttää aiempaa raportointia. Riskienhallinnan ja tietoturvallisuuden seuranta olisi suoritettavaa samanaikaisesti paremman kokonaiskuvan luomiseksi. Valmiussuunnittelun raportointi voi toimia erillään.

 

Liite 1                                  Yhtenäinen seurantamenettely riskienhallintaan, tietoturvallisuuteen ja valmiussuunnitteluun

 

Ehdotus toimintamalliksi:

 

Lautakunta/johtokunta arvioi vuosittain toiminnan riskienhallintatyön ja tietoturvallisuustyön sekä nimeää viisi (5) merkittävintä riskiä ja viisi (5) merkittävintä tietoturvallisuusriskiä. Arviossa paneudutaan edellisten merkittävien riskien hallinnoinnin onnistumiseen sekä nykyisten riskien etsimismenettelyjen kattavuuteen. Arviot ja riskit raportoidaan kaupunginhallitukselle. Riskienhallintapäällikkö kokoaa raporteista yhteenvedon riskienhallinnasta tilinpäätökseen ja riskienhallinnasta ja tietoturvallisuuden hallinnasta kaupunginhallitukselle.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää todeta, että sillä ei ole huomautettavaa ehdotettuun toimintamalliin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKunnas Heikki


Liitteet:

Nlk § 43
Liite 1:Yhtenäinen seurantamenettely riskienhallintaan, tietoturvallisuuteen ja valmius-suunnitteluun