Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2429.02.20129

13070-2011 (057)

Sopimus nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun 4H -yhdistys ry:n kanssa ja sopimuspohjainen avustus

Tiivistelmä: -

Nlk § 24

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Nuorisotoimen voimassa olevan avustusohjeen (nlk 16.6.2010 § 87) mukaisesti nuorisotoimessa otetaan käyttöön sopimuspohjainen avustus, joka voidaan myöntää turkulaiselle nuorisojärjestölle, joka sitoutuu lautakunnan erikseen hyväksymiin tulos – ja kasvatuksellisiin tavoitteisiin. Nuorisolautakunta on hyväksynyt sopimusasiakirjan ja sopimuspohjaiseen avustukseen liittyvät tehtävät ja toimenpiteet 24.11.2011 § 139. Nuorisolautakunta on päättänyt avustuksiin varatun määrärahan jakautumisesta eri avustusmuotoihin 26.1.2012 § 9.

 

Turun 4H –yhdistys ry on hakenut sopimuspohjaista avustusta. Yhdistyksen edustajat osallistuivat osastopäällikön vetämään neuvotteluun sopimuspohjaisesta avustuksesta 8.2.2012. Neuvotteluihin osallistui myös toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen. Yhdistyksellä on 650 alle 29 –vuotiaista jäsentä. Yhdistyksen edustajat arvioivat, että kuluvana vuonna tullaan järjestämään 150 – 200 tapahtumaa, joissa on aktiivisesti toimintaan osallistuvien käyntikertoja 4000. Yhdistyksen omat painopistealueet ovat ryhmätoiminta (kerhot 7 - 12 –vuotiaille, tiimit 13 – 17 –vuotiaille ja klubit, joiden teemana on monikulttuurisuus, 18 – 28 –vuotiaille), koulutus- ja kurssit (kerhonohjaaja, dogsitter, ruuanlaitto, puutarhanhoito jne.) sekä työelämätaidot (yhteiskunnassa toimiminen, työllisyys, erityistyöllistäminen). Kaikkeen yhdistyksen järjestämään toimintaan voi osallistua jäsenistön ulkopuolisia, joille on määritelty omat osanottomaksut. Nuorisotoimen kanssa yhteiset kehittämistoimenpiteet toteutuvat mm. seuraavasti:

 

1. Kehitetään monipuolisia, virikkeellisiä palveluita, joiden tavoitteena ovat luovuus, elämyksellisyys, lapsi- ja perhelähtöisyys, yhteisöllisyys, avoimuus sekä monikulttuurisuus ja ekologisuus

puutarhapalstojen vuokraaminen (maahanmuuttajille, opiskelijoille, erilaisia elämäntapakulttuureja noudattaville sekä muille); Nuorten osuus on kasvanut.

 

2. Virikkeellisten maksuttomien/edullisten vapaa-ajanviettomahdollisuuksien järjestäminen

kerhot maksuttomia tai 2 euroa/krt,

 

3. Nuorten osallistumisen ja kuulemisen varmistaminen

nuorten vertaisohjaajien toiminnan kehittäminen (erillinen kehittämissuunnitelma),

toiminnassa osallistujien osallistumis- ja oppimistavat otetaan huomioon

ohjaaja tukee, ei tee valmiiksi asioita. Nuoret mukana kurssien suunnittelussa,

hallituksessa nyt kaksi nuorisojäsentä.

 

Hyväksyttäviä menoja vuoden 2012 talousarviossa on 70 000 €. Tuloja kerätään 41 000 €. Valtiolta ja muualta haetaan avustuksia 15 000 €. Turun 4H –yhdistys ry hakee nuorisolautakunnalta sopimuspohjaista avustusta vuoden 2012 toimintamenoihin 14 000 €.

 

Yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2012 ovat nähtävänä kokouksessa.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun 4H –yhdistyksen kanssa sekä myöntää sopimuspohjaista avustusta Turun 4H –yhdistykselle 10 500 €. Nuorisolautakunta edellyttää, että järjestö toimii voimassa olevan nuorisolautakunnan avustusohjeen sekä Turun kaupungin ja Turun 4H –yhdistys ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan, kun sopimus on allekirjoitettu ja loput 20.6.2012.

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun 4H –yhdistys saa sopimusavustuskumppanina enintään kolme nuorisoleirialueen käyttövuoroa vuoden 2012 aikana Turun kaupungin leirialueille maksutta, mikäli vuoroista on sovittu ennen käyttövuoron vahvistamista sopimukseen kirjatun kaupungin yhteyshenkilön kanssa.

PäätösNuorisolautakunta päättää solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun 4H –yhdistyksen kanssa sekä myöntää sopimuspohjaista avustusta Turun 4H –yhdistykselle 10 500 €. Nuorisolautakunta edellyttää, että järjestö toimii voimassa olevan nuorisolautakunnan avustusohjeen sekä Turun kaupungin ja Turun 4H –yhdistys ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan, kun sopimus on allekirjoitettu ja loput 20.6.2012.

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun 4H –yhdistys saa sopimusavustuskumppanina enintään kolme nuorisoleirialueen käyttövuoroa vuoden 2012 aikana Turun kaupungin leirialueille maksutta nuorisotoimen määrääminä leiriaikoina, joista sovitaan etukäteen sopimukseen kirjatun yhteyshenkilön kanssa.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoTurun 4H-yhdistys ry
tpvMäki-Salminen Miia
mtpvTakomo Terhi