Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2329.02.20128

13070-2011 (057)

Sopimus nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun Nuoret Kotkat ry:n kanssa ja sopimuspohjainen avustus vuodelle 2012

Tiivistelmä: -

Nlk § 23

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Nuorisotoimen voimassa olevan avustusohjeen (nlk 16.6.2010 § 87) mukaisesti nuorisotoimessa otetaan käyttöön sopimuspohjainen avustus, joka voidaan myöntää turkulaiselle nuorisojärjestölle, joka sitoutuu lautakunnan erikseen hyväksymiin tulos – ja kasvatuksellisiin tavoitteisiin. Nuorisolautakunta on hyväksynyt sopimusasiakirjan ja sopimuspohjaiseen avustukseen liittyvät tehtävät ja toimenpiteet 24.11.2011 § 139. Nuorisolautakunta on päättänyt avustuksiin varatun määrärahan jakautumisesta eri avustusmuotoihin 26.1.2012 § 9.

 

Turun Nuoret Kotkat ry on hakenut sopimuspohjaista avustusta. Yhdistyksen edustajat osallistuivat osastopäällikön vetämään neuvotteluun sopimuspohjaisesta avustuksesta 9.2.2012. Neuvotteluihin osallistui myös toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen. Yhdistyksellä on 259 alle 29 vuotiasta jäsentä. Yhdistyksen edustajat arvioivat, että kuluvana vuonna tullaan järjestämään 15 tilaisuutta, joissa aktiivisesti toimintaan osallistuvien nuorten käyntikerrat ovat 250. Kaikkeen yhdistyksen järjestämään toimintaan voi osallistua jäsenistön ulkopuolisia lapsia ja nuoria, joille on omat osanottomaksut. Yhdistyksen omat painopistealueet ovat ohjaajien rekrytointi, koulutus. työnohjaus ja palkitseminen, vertaisohjaajien osaaminen ja tehtävät, alueellisen toiminnan kehittäminen, jäsenhankinta sekä tunnettuuden lisääminen.

 

Nuorisotoimen kanssa yhteiset kehittämistoimenpiteet toteutuvat mm. seuraavasti:

1.Kehitetään monipuolisia, virikkeellisiä palveluita, joiden tavoitteena ovat luovuus, elämyksellisyys, lapsi- ja perhelähtöisyys, yhteisöllisyys, avoimuus sekä monikulttuurisuus ja ekologisuus

-toteutetaan leireillä, vertaisohjaaja/ohjaajakoulutuksessa, tapahtumissa, retkillä ja kerhoissa.

2.Virikkeellisten maksuttomien/edullisten vapaa ajanviettomahdollisuuksien järjestäminen

-vaikuttaminen kaupungin nuorisomäärärahojen kehitykseen,

-aikuisten vapaaehtoisten kouluttaminen/rekrytointi ja ohjaajahuolto niin, että on ammattitaitoisia ja vapaaehtoistyöstä ylpeitä aikuisia järjestämässä toimintaa lapsille ja nuorille.

 

3.Nuorten osallistumisen ja kuulemisen varmistaminen

-toimintatapahtumia kehitetään vuosittain jäsenten toivomusten mukaan,

-vertaisohjaajatoiminnassa, koulutuksissa, leireillä jne. annetaan nuorille mahdollisuus vaikuttaa sisältöihin,

-nuoria kannustetaan olemaan yhteiskunnallisesti aktiivisia ja ilmaisemaan mielipiteitään. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin nuorisokongresseihin, seminaareihin ja koulutuksiin. Turkulaisille jäsenille vuodessa yksi avoin jäsenkokous, jossa halukkaat pääsevät vaikuttamaan seuraavan vuoden tapahtumiin ja sisältöihin.

 

Hyväksyttäviä menoja vuoden 2012 talousarviossa on 49 716 €. Tuloja kerätään 18 466 . Muualta haetaan avustusta 3 250 €. Turun Nuoret Kotkat ry hakee nuorisolautakunnalta sopimuspohjaista avustusta vuoden 2012 toimintamenoihin 28 000€.

 

Yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2012 ovat nähtävänä kokouksessa.

 

EhdotusNuorisolautakunta päättää solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun Nuoret Kotkat ry:n kanssa sekä myöntää sopimuspohjaista avustusta Turun Nuoret Kotkat ry:lle  24 000 €. Nuorisolautakunta edellyttää, että järjestö toimii voimassa olevan nuorisolautakunnan avustusohjeen sekä Turun kaupungin ja Turun Nuoret Kotkat ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan, kun sopimus on allekirjoitettu ja loput 20.6.2012.

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun Nuoret Kotkat ry saa sopimusavustuskumppanina enintään kolme nuorisoleirialueen käyttövuoroa vuoden 2012 aikana Turun kaupungin leirialueille maksutta, mikäli vuoroista on sovittu ennen käyttövuoron vahvistamista sopimukseen kirjatun kaupungin yhteyshenkilön kanssa.

PäätösNuorisolautakunta päättää solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun Nuoret Kotkat ry:n kanssa sekä myöntää sopimuspohjaista avustusta Turun Nuoret Kotkat ry:lle  24 000 €. Nuorisolautakunta edellyttää, että järjestö toimii voimassa olevan nuorisolautakunnan avustusohjeen sekä Turun kaupungin ja Turun Nuoret Kotkat ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan, kun sopimus on allekirjoitettu ja loput 20.6.2012.

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun Nuoret Kotkat ry saa sopimusavustuskumppanina enintään kolme nuorisoleirialueen käyttövuoroa vuoden 2012 aikana Turun kaupungin leirialueille maksutta nuorisotoimen määrääminä leiriaikoina, joista sovitaan etukäteen sopimukseen kirjatun yhteyshenkilön kanssa.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoTurun Nuoret Kotkat ry
tpvMäki-Salminen Miia
mtpvTakomo Terhi