Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2829.02.201213

3071-2011 (016)

Työvoimaseuranta tammi-joulukuu 2011

Tiivistelmä: -

Nlk § 28

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik:

 

Nuorisotoimen työvoima kasvoi +1,2 henkilötyövuotta vuodesta 2010, kun kokonaisluvusta (159,1 htv) vähennetään talkoovapaat ja 100 % ulkopuolisella rahoituksella palkatut henkilöt.

 

Vakanssien määrä, 130, on neljä enemmän kuin vuonna 2010. Nuorisotoimen työpajatoimintaan perustettiin neljä työsopimussuhteista vakanssia 1.1.2011 alkaen. Toimet täytettiin tammi-huhtikuun aikana.

 

Sanottu +1,2 henkilötyövuoden kasvu johtuu useasta pienemmästä tekijästä:

 

-Kymmenen aiemmin määräaikaisena työskennellyttä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajaa vakinaistettiin marraskuusta 2010 alkaen. Vakinaistamisen myötä kuuden työaika muuttui 91,5 %:sesta sataprosenttiseksi työajaksi.

-Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman asiakaspalvelupisteessä työskenteli koko kevääksi palkattu tuntityöntekijä sen sijaan, että olisi solmittu lyhytaikaisia työsopimuksia vuoden 2010 tapaan. Tunteja kertyi enemmän kuin v.2010. – Tuntityöntekijän palkkaaminen oli välttämätöntä asiakaspalvelun hoitamisen kannalta.

-Alkuvuodesta (1.1.–16.3.2011) Meidän Puisto-hankkeeseen palkatun yhteisötaiteilijan palkkakulut katettiin 80 %:sesti ulkopuolisella rahoituksella, jolloin hänen työpanoksensa (tilapäinen, määräaikainen, projektiluonteinen työ) näkyi työvoimatilastossa. Palkkarahoitus muuttui sen jälkeen 100 %:sesti ulkopuolisella rahoituksella katetuksi.

-Vakinaistetut neljä työpajaohjaajaa olivat työllistettyjä ennen vakinaistamista, jolloin heidän osuuttansa ei laskettu työvoimatilastoon.

 

Vuonna 2011 ulkopuolisilla avustuksilla (mm. OKM, ELY) katettiin useiden työntekijöiden palkkakustannukset. Nuorten työpajoille palkattiin kaksi työpajaohjaajaa ja kaksi nuorisotyöntekijää sekä nuorten työllistämiseen muissa yksiköissä nuorisotyöntekijä, ja työpajatoiminnan kehittämiseen koko maakunnassa pajakoordinaattori. Etsivään nuorisotyöhön palkattiin neljä ohjaajaa. Niin ikään Pointti-, Vertti- ja Vaikuta-hankkeet toteutuivat ulkopuolisella rahoituksella. Näiden seutukunnallisten hankkeiden avulla edistetään nuorten kuulemis-, vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia. Meidän Puisto-lähiöhankkeeseen Varissuolla palkattiin yhteisötaiteilija toteuttamaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa koko perheen olohuonetta. Yhteensä ulkopuolisella rahoituksella tehtiin nuorisotoimessa 9,3 htv, mikä on lisäystä + 6,3 htv vuoteen 2010 verrattuna.

 

Sairauspoissaolo- ja sijaistusprosentit (4,7 % ja 36,4 %) olivat kutakuinkin samat kuin vuonna 2010, talkoovapaiden määrä oli täysin sama, 1,4. Talkoovapaita käytettiin eniten heinäkuussa, jolloin toimintaa on vähiten.

 

Vuoden 2011 päättyessä avoimia vakansseja oli kaksi. Nämä täytetään kuluvan vuoden aikana vastaamaan uuden organisaation tarpeita.

 

Liite 1                                  Työvoima, tammi-joulukuu 2011

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 28
Liite 1:Työvoimaseuranta tammi-joulukuu 2011