Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta15715.12.20117

3055-2011 (041)

Nuorisotoimen palvelutuotantosopimus (PTS) vuodelle 2012

Tiivistelmä: -

Nlk § 157

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Kaupunginhallitus on hyväksynyt 21.11.2011 § 542 nuorisotoimen sopimusohjausjärjestelmän, johon sisältyvät seuraavat:

Strateginen Palvelusopimus (SPS), jonka allekirjoittavat kaupunginhallituksen puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja, nuorisolautakunnan puheenjohtajat ja nuorisotoimenjohtaja, ja

Palvelutuotantosopimus (PTS), jonka allekirjoittavat lautakunnan puheenjohtajat, nuorisotoimenjohtaja, palvelujohtajan tehtäviä hoitava viranhaltija ja palvelutuotantojohtajan tehtäviä hoitava viranhaltija.

 

Kaupunginvaltuusto on päättänyt vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2012 – 2015 taloussuunnitelman 28.11.2011 § 216. Keskushallinnon talousasioiden vastuualueen kirjeessä 30.11.2011 (Dnro 11728-2011) on ohjeet vuoden 2012 talousarvioon ja vuosien 2012 – 2015 taloussuunnitelmaan sisältyvän käyttösuunnitelman ja määrärajojen tarkistamisesta vastaamaan kaupunginvaltuuston päätöksiä:

Käyttösuunnitelmalla toimielimet asettavat seuraavan tason yksiköille valtuuston hyväksymiä tavoitteita tarkentavat tavoitteet sekä jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille (käyttötalousosa) ja kohteille (investointiosa).

Tulosyksiköille tulee osoittaa kokonaismäärärahat ja –tuloarviot, joiden mukaan niiden tulee toimia ja joiden kertymisestä ne vastaavat sekä tehtävät, joista tulee suoriutua käytössään olevilla resursseilla mahdollisimman tuloksellisesti ja taloudellisesti kaupungin kokonaistaloudellinen tilanne huomioon ottaen.

Käyttösuunnitelman laadinnan päivittämisen pohjana tulee olla valtuuston hyväksymät päätökset toimielimelle ja ryhmien välisestä sopimuksesta ja laadituista ohjelmista johdetut lautakunnan omat tavoitteet.

 

Sopimusohjauksen ensimmäisenä vuonna nuorisotoimen palvelutuotantosopimus koostuu ensisijaisesti palvelujen tuotekorteista, joissa kukin palvelu kuvataan, määritellään kohderyhmä, saatavuus ja mittarit sekä jaetaan resurssit (taloudelliset, henkilöstön määrä ja neliöt). Lisäksi siinä on talousarviomäärärahojen jakautuminen menoihin ja tuloihin, monikulttuurinen, kansainvälinen ja kotouttamista tukeva toiminta sekä käyttöomaisuuden ja leasing –hankintojen suunnitelmat. Palvelutuotantosopimus voidaan mieltää talousarvion käyttösuunnitelma, koska siinä kuvataan nuorisolautakunnalle myönnettyjen määrärahojen jakautuminen eri meno- ja tulolajeihin, hallinto- ja tukipalveluihin, viestintään ja markkinointiin sekä nuorisotyön kasvatuksellisen ohjauksen ja sosiaalisen vahvistamisen palveluihin.

 

Laajempi toimintasuunnitelma, johon PTS:n lisäksi kootaan mm. koulutussuunnitelma, yhteistoiminta- ja työsuojelujärjestelmä sekä vuosikalenteri, tuodaan lautakunnan hyväksyttäväksi tulevan vuoden tammikuun kokoukseen.

 

Ensi vuonna, samanaikaisesti sopimusohjausjärjestelmän käyttöönoton kanssa, organisaatiota palvelukokonaisuuksia muokataan nuorisolautakunnan hyväksymään organisaatioon. Palvelutuotantosopimuksessa ei ole kattavasti pystytty määrittelemään ydinprosessien linjauksia tukevien kehittämistoimenpiteiden toteuttamissuunnitelmia eikä niille mittareita. Muutamasta tuotekortista puuttuu palvelukokonaisuus, johon se uudessa organisaatiossa sijoitetaan. Palvelujen sijoittaminen uuteen organisaatioon saatetaan loppuun keväällä 2012 ennen seuraavan vuoden talousarvion valmistelun aloittamista.

 

Liite 1                                  Nuorisotoimen palvelutuotantosopimus vuodelle 2012 –ehdotus

Nuorisotoimenjohtaja Annina lehtiö-vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelmaksi Nuorisotoimen palvelutuotantosopimuksen vuodelle 2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 157
Liite 1:Nuorisotoimen palvelutuotantosopimus vuodelle 2012 -ehdotus