Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 159 16.12.2010 16

13678-2010 (042)

Nuorisoasiainkeskuksen saamisten poistot

Tiivistelmä: -

Nlk § 159

Kanslisti Terhi Takomo:

Vuoden 2011 alussa otetaan käyttöön SAP - toiminnanohjausjärjestelmä, jonka taloushallintosovellusta käytetään jatkossa laskutukseen nykyisen järjestelmän sijasta. Tämän vuoksi WinTimmi- järjestelmässä olevat menetetyiksi todetut tai epävarmat saamiset tulee poistaa kirjanpidosta.

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka asuinpaikka on tuntematon.

Saamisen tileistä poistamisesta päättää kaupunginhallitus taikka lauta- tai johtokunta.  Ao. toimielimen on huolehdittava määrärahojen riittävyydestä.

Niissä tapauksissa, joissa jokin ulosottoviranomainen on todennut asiakkaan varattomaksi tai käräjäoikeus on vahvistanut maksuohjelman yksityishenkilön velkajärjestelyssä tai saneerausohjelman yrityksen saneerausmenettelyssä, asiakkaalta olevien saamisten poistot voidaan tehdä ao. toiminnasta vastaavan yksikön päällikön päätöksellä.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi. Poistoon tarvittava määräraha katetaan vastaavan tulon aikanaan saaneiden tulosyksiköiden omalta vuoden 2010 talousarvion menokohdasta 2104 luottotappiot.

Epävarmoja myyntisaamisia ajalta 30.12.2008-8.10.2010 on 3 839,70 euroa. Luettelo poistettavista saatavista on nähtävillä kokouksessa.

Lisäksi kuluksi täytyy kirjata osa siirtosaamisista:

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus Cimo

FI-21-60-2008-R5 Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun tuki, matkakulut € 1,00 alle myönnetyn määrän ja

FI-21-54-2008-R4 Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun tuki, matkakulut € 152,81 alle myönnetyn määrän.

Euroopan sosiaalirahasto/Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus S10829,

MAST -maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen, saa-

matta jäänyt osuus € 1 776,71.

Siirtosaamiset yhteensä 1 930,52 euroa.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää saatavien poistamisesta tileistä esityksen mukaisesti, yhteensä 5 770,22 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, kirjanpito
tiedRevisiotoimisto
tiedLauas Anja
tpvTakomo Terhi