Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 137 25.11.2010 5

12397-2010 (043)

Nuorisoasiainkeskuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan epävarmojen myyntisaamisten poisto

Tiivistelmä: -

Nlk § 137

Kanslisti Terhi Takomo:

Vuoden 2011 alussa otetaan käyttöön SAP-toiminnanohjausjärjestelmä, jonka taloushallintosovellukseen siirretään avoimet saamiset. Hansa-taloustietojärjestelmästä uuteen järjestelmään siirrettävän aineiston tulee olla mahdollisimman ajantasaista ja selkeää. Tämän vuoksi Hansa-järjestelmässä olevat menetetyiksi todetut tai epävarmat saamiset tulee poistaa kirjanpidosta vuoden 2010 loppuun mennessä. Vanhentuneet saamiset ja kirjanpidosta poistetut saamiset siirretään Hansa-järjestelmästä jälkiperintää varten Word-raportteihin.

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka asuinpaikka on tuntematon.

Saamisen tileistä poistamisesta päättää kaupunginhallitus taikka lauta- tai johtokunta.  Ao. toimielimen on huolehdittava määrärahojen riittävyydestä.

Niissä tapauksissa, joissa jokin ulosottoviranomainen on todennut asiakkaan varattomaksi tai käräjäoikeus on vahvistanut maksuohjelman yksityishenkilön velkajärjestelyssä tai saneerausohjelman yrityksen saneerausmenettelyssä, asiakkaalta olevien saamisten poistot voidaan tehdä ao. toiminnasta vastaavan yksikön päällikön päätöksellä.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi. Poistoon tarvittava määräraha katetaan vastaavan tulon aikanaan saaneiden tulosyksiköiden omalta vuoden 2010 talousarvion menokohdasta 2104 luottotappiot.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan epävarmoja myyntisaamisia ajalta 28.11.2006–28.9.2010 on 771,11 euroa. Luettelo poistettavista saatavista on nähtävillä kokouksessa.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää saatavien poistamisesta tileistä esityksen mukaisesti, yhteensä 771,11 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvRoutaneva Birgitta