Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 96 01.09.2010 1

4892-2010 (042, 111)

Neljän työpajaohjaajan vakanssin perustaminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 96

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Nuorisolautakunta teki 29.4.2010 § 45 kaupunginhallitukselle esityksen lisämäärärahan saamiseksi nuorisotoimen työpajatoimintaan. Esitystä perusteltiin mm. sillä, että opetusministeriön päättämien Nuorten työpajatoiminnan perusteet ja suositukset (Opetusministeriö Dnro 17/600/2006) mukaisesti nuorten työpajojen henkilöstöstä on vakinaistettu valtionavustuksen kriteeriksi määritelty vähimmäistaso, 2/3. Kaupunginhallitus päätti 21.6.2010 § 369 todeta, että vuonna 2010 neljän työpajaohjaajan palkkakustannukset voidaan maksaa sosiaali- ja terveystoimen työllisyysmäärärahoista, ja että vakinaistaminen ja siihen liittyvät toimenpiteet valmistellaan vuoden 2011 talousarvion valmistelun yhteydessä. Apulaiskaupunginjohtajan kanssa 26.8.2010 käydyissä talousarvioneuvotteluissa sovittiin, että nuorisoasiankeskus valmistelee nuorisolautakunnan seuraavaan kokoukseen esityksen neljän työpajaohjaajan vakanssin perustamisesta 1.1.2011 alkaen ja että, nuorisolautakunta tekee esityksen vakanssien määrärahoista vuoden 2011 talousarvioesityksen yhteydessä.

 

Päätöksen tekeminen toimien perustamisesta kuuluu kaupunginhallituksen hallintojaoston toimivaltaan.

 

Nuorten työpajojen kymmenestä työpajaohjaajasta on vakinaisia kuusi (6) ja neljä (4) on enintään kahden vuoden mittaisissa tukityösuhteissa. Työntekijöiden vakinaistamisella voidaan varmistaa vuonna 2006 aloitetussa nuorten työpajojen laatutyössä laadittujen kehittämistavoitteiden toteutuminen. Työntekijöiden ohjaustaitoja on vahvistettu räätälöidyllä koulutussarjalla vuonna 2009. Vakituisen toiminnan toteuttaminen niin, että osa työntekijöistä on määräaikaisissa työsuhteissa aiheuttaa ongelmia ja vaikeuttaa toimintaa. Käytännössä määräaikaisten ohjaajien työsuhde päättyy siinä vaiheessa, kun hän on oppinut hallitsemaan sekä varsinaisen työn että perehtynyt erilaisten, kyvyiltään eritasoisten ja erijaksoissa työskentelevien nuorten esimiehenä toimimiseen. Tilalle tulevalla uudella ohjaajalla ei yleensä ole vastaavaa ammatillista osaamista. Vakinaisia työntekijöitä kuormittavat toistuvat uusien työkavereiden perehdyttämisjaksot.

 

Työpajaohjaajan vakansseille vahvistettu kelpoisuusehto:

 

Vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

 

Tehtäväkuvaus:

 

Työpajaohjaajan tehtävänä on vastata oman pajan toiminnasta, suunnittelusta ja toteutuksesta, ohjata ja opastaa nuoria työnteossa sekä suorittaa hankintoja ja huolehtia töiden seurannasta.

 

Kustannukset vuonna 2011

 

Kustannukset /vakanssi

* palkkakustannukset (palkka ja lomakorvaus)            25 932 €

* sivukulut                                                                   5 381 €

Yhteensä                                                                     31 313 €

 

Neljän vakanssin kustannukset yhteensä                     125 252 €.

 

Neljän vakanssin kustannukset maksetaan vuoden 2010 loppuun saakka sosiaali- ja terveystoimen työllisyysmäärärahoista. Nuorisotoimi tekee vuoden 2011 talousarvioehdotuksensa yhteydessä esityksen määrärahojen saamiseksi ko. neljän uuden työpajaohjaajan vakansseihin.

 

Liite 1                                 Lomake toimien perustamisesta

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle liitteen mukaisten neljän työpajaohjaajan vakanssin perustamista 1.1.2011 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto
tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 96
Liite 1:Neljän työpajaohjaajan vakanssin perustaminen