Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 63 27.05.2010 5

6065-2010 (111)

Kymmenen ohjaajan toimen perustaminen koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan

Tiivistelmä: -

Nlk § 63

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Taustaa

 

Nuorisotoimi on koordinoinut koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa vuoden 1999 elokuusta alkaen. Toiminnan piirissä on tammikuun 7. päivän 2010 mukaan nuorisotoimen 18 kerhossa 468 1. ja 2. luokan oppilasta ja joitakin erityistä tukea tarvitsevia oppilaita 3. luokilta koulupäivinä. Muita palvelun tuottajia, joita nuorisotoimi avustaa on 11 ja heidän 38 kerhossa on lapsia yhteensä 946.

 

Sosiaali- ja terveystoimelta siirrettiin määrärahoja vuoden 2009 syksystä alkaen erityislasten aamu- ja iltapäivätoimintaa varten. Sosiaali- ja terveystoimi lopetti erityislasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen. Opetustoimelle siirrettiin kehitysvammalain perusteella hoidettavien lasten avustajien määrärahat.

 

Vuonna 2009 aamu- ja iltapäivätoiminnassa on ollut palkattuna 46 määräaikaista ohjaajaa. Vuoden 2010 alusta vakinaistettiin 10 määräaikaista ohjaajaa. Näiden ohjaajien lisäksi on palkattuna edelleen 36 määräaikaista ohjaajaa.

 

Määräaikaisista ohjaajista noin kolmannes on ollut työssä kaupungilla jo 5 – 10 vuotta.

Kaupungin henkilöstöstrategian mukaan määräaikaisia työntekijöitä tulisi vakinaistaa. Kymmenen ohjaajan vakinaistaminen vuosittain aamu- ja iltapäivätoimintaan on nuorisotoimen henkilöstön

mitoitussuunnitelmassa.

 

Lain mukaan jokaista kerhoa kohden tulisi olla yksi koulutettu vastuuohjaaja. Vastuuohjaaja vastaa yhden kerhon käytännön toiminnan sujuvuudesta, toimintasuunnitelman laatimisesta ja sen toteutuksesta, työnjaosta ja välipalan valmistuksesta sekä tilojen toimivuudesta muiden samassa kerhossa työskentelevien kanssa.

 

Tehtävän tarkoitus

 

Lasten ja nuorten kasvun tukeminen turvallisessa ja virikkeellisessä aamu - ja iltapäivätoiminnassa.

 

Tehtäväkuva

 

Ohjaajan keskeiset tehtäväkokonaisuudet ovat:

 

·toiminnan suunnittelu, raportointi ja palavereihin osallistuminen

·toiminnan toteutus ja ohjaus

·yhteistyö kodin, koulun ja muiden yhteistyötahojen kanssa

·uusien työntekijöiden, harjoittelijoiden ja opiskelijoiden perehdyttäminen

·kerhon toiminnan arviointi ja kehittäminen

 

Kelpoisuusvaatimus, tehtäväkohtainen palkka ja hinnoitteluryhmä

 

Vakanssin kelpoisuusehto on ammatillinen perustutkinto tai alan aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto taikka ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Koulutetun ohjaajan palkka on tällä hetkellä 1744,76 €/kk ja hinnoitteluryhmä on 05KOU010.

 

Kustannusvaikutus

 

Ohjaajien tuntimäärä viikossa on 38,15 ja työaika 12 kuukautta vuodessa. Kesällä ohjaajat toimivat Seikkailupuistossa ja iltapäivätoiminnan järjestämillä päiväleireillä. Tämä järjestely vähentää huomattavasti määräaikaisten ylimääräisten henkilöiden palkkaamista. Kustannusvaikutus ympärivuotisesta työstä johtuen tämänhetkisen 10 kuukauden työn sijaan on noin 45.000 € vuodessa. Tänä vuonna tätä kustannusvaikutusta ei tule, koska toimet esitetään vakinaistettavaksi 1.8.2010 alkaen. Tämä määrärahan lisäys tulee huomioida vuoden 2011 talousarviota laadittaessa.

 

Työvoiman käytölle asetettu tavoitetaso

 

Kymmenen ohjaajan toimen perustaminen ei nosta työvoiman kokonaismäärää, koska se samanaikaisesti vähentää 10 määräaikaisen ohjaajan työsuhdetta. Esitys on Turun kaupungin henkilöstöstrategian tavoitteiden mukainen, jossa määräaikaisia työntekijöitä vakinaistetaan. Kaupunki ei ole asettanut tälle vuodelle tavoitetasoa työvoiman käytölle. Nuorisotoimen tilanne tammi – maaliskuu 2010 on -12,6.

LiiteEsitys 10 ohjaajan toimen perustamisesta.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että Turun kaupungin nuorisotoimen koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan perustetaan 10 ohjaajan vakanssia 1.8.2010 alkaen, ohjaajien vakanssien kelpoisuusehto on ammatillinen perustutkinto tai alan aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto taikka ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Tehtäväkohtainen palkka on 1744,76€/kk ja hinnoitteluryhmä on 05KOU010.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto
tiedKyttä Maija


Liitteet:

Nlk § 63
Liite 1:Liite 10 ohjaajan toimen perustamisesta