Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 44 29.04.2010 4

6457-2009 (002)

Taidekasvatuksen maksut

Tiivistelmä: -

Nlk § 44

Toiminnanohjaaja Pasi Lyysaari:

 

Nuorisolautakunta päätti 25.3.2010 § 31 ottaa osaksi nuorisoasiainkeskuksen palvelutarjontaa tällä hetkellä kulttuuriasiainkeskuksessa toteutettavan lasten ja nuorten taidekasvatustoiminnan 1.8.2010 alkaen. Tuntipalkkaisista ohjaajista aiheutuvat kulut on tarkoitus kattaa osallistumismaksuilla.

Kulttuuriasiainkeskuksen hinnastossa on useita eri hintoja riippuen mm. taidealasta ja ryhmäkoosta. Lisäksi on harkintaan perustuvia käytäntöjä koskien mm. täydennyspaikkojen laskutusta.

 

Taidekasvatuksen lukuvuoteen 2010–11 kuuluu 26 ohjauskertaa, joista 12 syksyllä ja 14 keväällä kuten tähänkin asti. Taidekasvatuksen osallistumismaksuista/lukukausi ehdotetaan seuraavaa:

 

220 € (sis. alv 22 %) henkilökohtainen ohjaus, 30 min/kerta

125(sis.alv 22 %) ryhmäohjaus, ryhmän minimikoko 4 henkilöä, 60 min/kerta.

 

Henkilökohtaisen ohjauksen hinta säilyisi nykyisellään. Ryhmäohjauksessa noudatettaisiin nykyistä kuvataiteen ryhmäohjauksen hintaa niin, että ryhmän minimikoko ja vastaavasti kustannusten kattamiseksi ohjausaikakin on kuvataidetta pienempi. Kuvataiteen ohjauksesta käytännössä vastaava Varsinais-Suomen Kuvataidekeskus on ilmoittanut, että lukuvuonna 2010–11 hinta säilyy nykyisellään, 125 € lukukausi, ryhmän minimikoko 6 henkilöä, ohjausta 1,5 tuntia/kerta.

 

Matalan kynnyksen toimintana taidekasvatus on tarjonnut mahdollisuuden kokeilla harrastusta kaksi kertaa ennen sitovaa päätöstä. Jos harrastus ei jatku, näiden kokeilukertojen hinnaksi ehdotetaan 40 € (sis. alv 22 %). Harrastuksen jatkuessa laskutetaan normaalit lukukausikohtaiset osallistumismaksut. Kesken lukukautta esimerkiksi täydennys- tai peruutuspaikalla aloittavaa laskutettaisiin alennetulla lukukausimaksulla, laskutusperusteena henkilökohtaisessa ohjauksessa 17 € (sis. alv 22 %)/kerta, ryhmäohjauksessa 10 € (sis. alv. 22 %)/kerta.

 

Pätevästä syystä, kuten osoitetun pitkäaikaisen sairauden tai paikkakunnalta muuton vuoksi opintonsa keskeyttävälle, lukukausimaksusta voidaan hyvittää tapauskohtaisesti erikseen sovittavalla tavalla. Pääperiaatteena on, että oppilaan syystä johtuvaa poissaoloa ei korvata mutta järjestäjän syystä pitämättä jäänyt kerta korvataan, ensisijaisesti korvaavalla ohjauskerralla. Mikäli oppilas on poissa kolme kertaa ilman pätevää syytä tai ilmoittamatta, ohjaus lopetetaan. Oppilaalta, joka ilman pätevää syytä lopettaa opintonsa kesken lukukauden, peritään lukukausimaksu täysimääräisenä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi muut harrastukset.

 

Toiminnan siirron myötä nuorisoasiainkeskukselle siirtyy myös kulttuuriasiainkeskuksen soitinvarasto, josta lainataan soittimia oppilaille. Soittimen vuokrahinnaksi ehdotetaan 40 € (sis. alv 22 %)/lukukausi. Soitinvuokran hinta nousisi nykyisestä 10 € vastaten paremmin soitinten huoltokustannuksiin.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

EhdotusNuorisolautakunta hyväksyy esitetyt maksuperusteet ja päättää taidekasvatustoiminnan hinnoiksi:

Henkilökohtainen ohjaus: 220 €/lukukausi

Ryhmäohjaus: 125 €/lukukausi

Kokeilukerrat: 40 €/kaksi (2) kertaa

Täydennyspaikat kesken lukukautta: Lukukausimaksun perusteena ryhmässä 10 €/kerta, henkilökohtaisessa ohjauksessa 17 €/kerta.

Soitinlaina: 40 €/lukukausi

Hintoihin sisältyy alv 22 % (1.7.2010 alkaen 23 %).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKulttuuriasiainkeskus