Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 34 25.03.2010 7

3307-2010 (14)

Nuorisolautakunnan osallisuus- ja kuulemisseminaari

Tiivistelmä: -

Nlk § 34

Vs. nuorisosihteeri Minna Saarinen:

 

Nuorisolautakunnan vuosisuunnitelmaan on kirjattu osallisuus- ja kuulemisseminaari toukokuussa. Kuulemisseminaari järjestetään nuorisolautakunnan jäsenille, varajäsenille ja nuorisoasiainkeskuksen osallisuustyötä tekevälle henkilöstölle 5.5.2010 klo 9.00–16.00 taide- ja toimintatalo Vimmassa. Seminaarin osallistuu enimmillään 50 henkilöä. Seminaarin tarkoituksena on lisätä tietoa muun muassa osallisuusasioista, nuorten vaikuttamismahdollisuuksista ja nuorisovaltuustojen toiminnasta. Lisäksi tuodaan nuorisolautakunnalle informaatiota menetelmistä ja kanavista, joilla Turussa tällä hetkellä vahvistetaan nuorten kuulemista ja osallisuutta.

 

Tilaisuuteen on kutsuttu alustajiksi nuorisotutkija FT Anu Gretchel, jonka erikoisalaa on kunnallisen nuorisotyön vaikuttavuus sen eri osa-alueilla nuorten näkökulmasta. Alustajaksi on tulossa myös Valtikan 7§ -hankkeen projektisihteeri Eija Kauniskangas. Hänellä on kokemusta Allianssin hankkeista joiden tarkoituksena on luoda käytännön työkalua nuorten ja nuorten vaikuttajaryhmien vaikuttamiseen omassa kunnassaan. Lisäksi seminaariin tulee osio, jossa nuorisolautakunnan jäsenille pyritään järjestämään mahdollisuus nuorten tapaamiseen.

 

Seminaaria valmistelevat nuorisoasiainkeskuksen henkilökunnasta nuorisosihteeri Leena Aho, toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen ja vs. nuorisosihteeri Minna Saarinen. Seminaarin kustannukset maksetaan Järjestöpalvelut 1541110 -tililtä. Seminaarista lähetetään vielä kutsutuille ilmoitus ja tarkentunut ohjelma.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.