Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 11 28.01.2010 11

767-2010 (010, 041)

Nuorisotoimen käyttösuunnitelma vuodelle 2010

Tiivistelmä: -

Nlk § 11

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Voimassa olevan taloussäännön(kv 22.1.2007 § 22) mukaisesti talousarvion täytäntöönpanoon liittyen lautakunta hyväksyy talousarvioon perustuvan käyttösuunnitelman. Kaupunginhallituksen 7.12.2009 § 649 päätös kaupunginvaltuuston päättämän vuoden 2010 talousarvion ja vuosien 2010 – 2012 taloussuunnitelman täytäntöönpanosta sisältää liitteen, jossa annetaan lautakunnille ohje määrärahajakojen toteuttamiseksi.

 

Ohjeen mukaan käyttösuunnitelma perustuu kaupunginvaltuuston vahvistamaan vuoden 2010 talousarvioon ja vuosien 2011 - 2012 taloussuunnitelmaan, johon sisältyvät tavoitteet arviointikriteereineen ja tavoitetasoineen vuodelle 2010 sekä muut mahdolliset kaupunginvaltuuston sitoviksi hyväksymät tekstit ja/tai tekstilisäykset. Kaupunginvaltuusto haluaa ohjata lautakuntien määrärahojen käyttöä ja lautakunnan palvelutoimintaan liittyvää valmistelua.

 

Käyttösuunnitelman laadinnan pohjana tulee olla valtuuston hyväksymät päätökset toimielimille ja ryhmien välisestä sopimuksesta ja laadituista ohjelmista johdetut lautakunnan omat tavoitteet.

 

Käyttösuunnitelmalla lautakunta

asettaa seuraavan tason yksiköille (tulosalueille) valtuuston hyväksymiä tavoitteita tarkentavat tavoitteet sekä jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille(käyttötalousosa) ja kohteille (investointiosa),

osoittaa tulosyksiköille kokonaismäärärahat ja –tuloarviot, joiden puitteissa niiden tulee toimia ja joiden kertymisestä ne vastaavat sekä tehtävät, joista niiden tulee suoriutua käytössään olevilla resursseilla mahdollisimman tuloksellisesti ja taloudellisesti kaupungin kokonaistaloudellinen tilanne huomioon ottaen.

 

Käyttösuunnitelman sisällys on seuraava:

Vuosikalenteri 2010,

Koulutussuunnitelma vuodelle 2010,

Henkilöstösuunnitelma vuosille 2008 – 2014,

Yhteistoimintajärjestelmä,

Yhteistoimintaelimet vuosille 2010 - ,

Viestintä- ja markkinointisuunnitelma,

Kotouttamisohjelma vuodelle 2010,

Nuorisolautakunnan talousarvio vuodelle 2010, toiminta-ajatus, visio, haasteita, tavoitteet, määrärahat ja tuloerät,

Nuorisotoimen organisaatio,

Nuorisotoimen palvelukokonaisuudet

määrärahat, tulotavoitteet ja vastuuhenkilöt

Nuorisotoimen palvelut(tuotteet)

tavoitteet, palvelukuvaukset ja resurssit .

 

Liitteinä ovat tilikartta ja käyttöomaisuusmäärärahat vuonna 2010.

 

Liite                                    Käyttösuunnitelma 2010 –ehdotus (erillinen nide)

 

Muutokset organisaatiossa

 

Vuoden 2010 alussa nuorisotoimessa on 12/13 vakanssia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Uusia vakansseja on aamu- ja iltapäivätoiminnassa (10 ohjaajaa/projektitoiminnan tulosalue), alueelliseen nuorisotyöhön/nuorisotilatoimintaan ( 1 ohjaaja/ aluetoiminnan tulosalue) ja kulttuuriseen nuorisotyöhön (1 käsityöneuvoja/projektitoiminnan tulosalue).

 

Sisäisenä siirtona on järjestöpalvelut siirretty aluetoiminnan tulosalueelta resurssitoiminnan tulosalueelle, jolloin on vahvistettu resurssointia osallisuuden kehittämiseen. Vastuu kansainvälisestä toiminnasta on liitetty monikulttuuriseen nuorisotyöhön/projektitoiminnan tulosalue.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää hyväksyä liitteen mukaisen käyttösuunnitelman vuodelle 2010.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus


Liitteet:

Nlk § 11
Liite 1:Käyttösuunnitelma 2010 - ehdotus (erillinen nide)