Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 156 17.12.2009 11

15312-2009 (042)

Nuorisoasiainkeskuksen saamisten poistot

Tiivistelmä: -

Nlk § 156

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik, kanslisti Terhi Takomo:

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka asuinpaikka on tuntematon.

Saamisen tileistä poistamisesta päättää kaupunginhallitus taikka lauta- tai johtokunta.  Ao. toimielimen on huolehdittava määrärahojen riittävyydestä.

Niissä tapauksissa, joissa jokin ulosottoviranomainen on todennut asiakkaan varattomaksi tai käräjäoikeus on vahvistanut maksuohjelman yksityishenkilön velkajärjestelyssä tai saneerausohjelman yrityksen saneerausmenettelyssä, asiakkaalta olevien saamisten poistot voidaan tehdä ao. toiminnasta vastaavan yksikön päällikön päätöksellä.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi. Poistoon tarvittava määräraha katetaan vastaavan tulon aikanaan saaneiden tulosyksiköiden omalta vuoden 2009 talousarvion menokohdasta 2104 luottotappiot.

Vuoden 2008 tilinpäätökseen sisältyviä epävarmoja myyntisaamisia on 5 810,65 euroa. Luettelo poistettavista saatavista jaetaan kokouksessa.

Lisäksi kuluksi täytyy kirjata osa siirtosaamisesta: Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus Cimo FI-21-71-2007-R5 Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun tuki. Kuluja hyväksyttiin menolajeittain myönnetty määrä, mutta koska toteutunut jakso oli alkuperäissuunnitelmaa pitempi, poistetaan jäljellejäänyt summa siirtosaamisista.

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää saatavien poistamisesta tileistä esityksen mukaisesti, yhteensä 6 623,71 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, talousasiat
tpvTakomo Terhi