Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 144 26.11.2009 12

1015-2009 (539)

Ilmoitusasiat

Tiivistelmä: -

Nlk § 144

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

- Kaupunginvaltuusto 26.10.2009 § 238; Turun kaupungin osaamis-, yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelma 2009-2013; Kaupunginvaltuusto hyväksyi liitteenä 2 olevan Turun kaupungin osaamis-, yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelman 2009 - 2013.

Samalla kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunginvaltuuston 27.2.2006 § 39 kohdalla hyväksymä Turun kaupungin osaamis- ja elinkeinostrategia kumotaan.

 

                     Valt. Christel von Frenckell-Rambergin ja valt. Jarmo Laivorannan ponsiehdotukset päätettiin saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

 

- Kv 26.10.2009 § 239; Turun kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelma vuosille 2009-2013:

 

Kaupunginvaltuusto päätti, että Turun kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelma vuosille 2009 - 2013 hyväksytään liitteen 2 mukaisessa muodossa seuraavilla muutoksilla:

 

- kohtaan ”Energiatehokkuuden parantaminen” lisätään uusi tavoite:

 

Turun kaupungin oma uudisrakentaminen toteutetaan energiatehokkaasti, pääosin matalaenergiarakentamisena ja perusparannuksissa pyritään parantamaan energiatehokkuutta

 

Energiatehokasta rakentamista tukevaa neuvontaa lisätään.

 

Mittari:

Matalaenergia- ja passiivitalojen osuus, energiatehokkuuden parantuminen.

 

Resurssivaikutus:

Voi lisätä suunnittelu- ja toteutuskustannuksia, pysyvät energiasäästöt, neuvonta”.

 

- kohtaan ”Kestävien liikkumismuotojen käytön edistäminen ja joukkoliikenteen kehittäminen” lisätään (pyörätieverkostoa koskevan tavoitteen jatkoksi) uusi tavoite:

 

Pyöräverkoston rakentumista vauhditetaan ottamalla käyttöön kevyempiä toteutusvaihtoehtoja.

 

Valt. Ari Korhosen ponsiehdotus päätettiin saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

 

- Kaupunginhallitus 2.11.2009 § 576; Turun kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman täytäntöönpano; Kaupunginhallitus päätti merkitä valt. Korhosen ponnen tiedokseen.

 

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että ilmasto- ja ympäristöohjelma tullaan muokkaamaan yhteisen ohjelmarakenteen mukaiseksi ja että ilmasto- ja ympäristöohjelman seurantamittarit käsitellään talousarvioprosessin yhteydessä.

 

Samalla kaupunginhallitus päätti hyväksyä liitteenä olevan ”Turun kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelman 2009 - 2013 tausta, toimeenpano ja seuranta” -asiakirjat ja lähettää sen ohjeellisena noudatettavaksi lauta- ja johtokunnille, erillisille virastoille ja laitoksille sekä konserniyhtiöille.

 

Ilmoitus lauta- ja johtokunnille, erillisille virastoille ja laitoksille sekä konserniyhtiöille ja tutkija Sari Pursiaiselle.

 

Päätös tehtiin äänin 8 - 5.

 

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen Lehtosen Sarlundin kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Hihnala, von Frenckell-Ramberg, Keskinen, Vierimaa, Lintula ja Randell.     

 

Esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Lehtinen, Lundahn, Elo, Rinne ja Artesola.

 

Manni ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn. Vierimaa tuli hänen tilalleen kokoukseen tämän asian käsittelyn ajaksi.

 

- Kh 2.11.2009 § 575; Turun kaupungin osaamis-, yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelman täytäntöönpano;  Kaupunginhallitus päättää merkitä em. ponnet tiedokseen todeten samalla, että valt. Christel von Frenckell-Rambergin ponsi lähetetään mahdollisia toimenpiteitä varten opetustoimelle, Turun ammatti-instituutille ja Turun ammattikorkeakoululle.

 

Valt. Laivorannan ponnen osalta kaupunginhallitus toteaa päättäneensä 19.10.2009 § 546, että osaamis-, yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelma tullaan muokkaamaan yhteisen ohjelmarakenteen mukaiseksi ja että osaamis-, yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelman seurantamittarit käsitellään talousarvioprosessin yhteydessä ja että Turun Seudun Kehittämiskeskusta koskevalta osin ponsi tullaan käsittelemään Paras-hankkeen jatkovalmistelun ja seutusopimuksen valmistelun yhteydessä.

 

Ilmoitus lauta- ja johtokunnille sekä erillisille virastoille ja laitoksille sekä Varsinais-Suomen TE-keskukselle, Varsinais-Suomen liitolle, Turun yliopistolle, Åbo Akademille ja Turun kauppakorkeakoululle ja ilmoitus tutkija Sari Pursiaiselle.

 

- Kh 9.11.2009 § 599; Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat; kh päätti, ettei se ota pöytä- ja päätöspöytäkirjoja käsiteltäväkseen; nuorisolautakunta 29.10.2009

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää merkitä ilmoitusasiat tietoonsa saatetuksi.

 

 

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.