Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 91 26.08.2009 6

962-2008 (630, 633)

Lausunto Turun seudun joukkoliikenne 2020 -selvityksestä

Tiivistelmä: -

Nlk § 91

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Turun kaupunginhallitus on 16.6.2009 § 381 päättänyt, että Turun seudun joukkoliikenne 2020 –selvitys lähetetään lausunnolle lauta- ja johtokunnille, Raison, Kaarinan ja Naantalin kaupungeille, Liedon kunnalle, Varsinais-Suomen Liitolle, Turun kaupunkiliikenne Oy:lle, TLO Oy:lle, ratahallitukselle ja VR –yhtymä Oy:lle. Lausunto tulee antaa 30.9.2009 mennessä.

 

Oheismateriaali 1              Turun seudun joukkoliikenne 2020 –selvitys

(esitellään kokouksessa)

 

Turun seudun joukkoliikenne –hankkeessa on selvitetty tulevaisuuden joukkoliikennevaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia. Työn tavoitteena on ollut vertailla eri joukkoliikennejärjestelmiä. Selvitykset osoittavat, että Turun seudulle on luotavissa sekä toimiva runkobussijärjestelmä että pikaraitiotie –järjestelmä. Tulosten perusteella esitetään runkobussilinjaston kehittämistä, tätä tukevan joukkoliikenneväylästön toteuttamista, käytettävän liikenne –ennustemallin tarkentamista sekä pikaraitiotiehen perustuvan maankäyttövision laatimista.

 

Lausunto

 

Nuorisotoimella ei ole huomautettavaa Turun seudun joukkoliikenne 2020 –selvitykseen muilta osin paitsi, että selvityksessä tulisi korostaa lasten ja nuorten näkökulmaa esim. seuraavaan kohtaan:

 

” 7.3. Vaikutus palveluihin

 

Keskeisen tärkeää sosiaalisen kestävyyden kannalta on palveluiden, Turun ydinkeskustan sekä työpaikka-alueiden saavutettavuus eri ikäryhmien ja mm. autottomien näkökulmasta…”

 

Toimiva ja sujuva joukkoliikenne Turun seudulla mahdollistaa lasten ja nuorten turvallisen kulkemisen asuinalueen ja koulun, oppilaitoksen, työpaikan sekä harrastus- ja vapaa-ajanviettopaikkojen välillä.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää antaa kaupunginhallitukselle yllä olevan lausunnon Turun seudun joukkoliikenne 2020 –selvityksestä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kaupunginhallituksen edustaja Mikko Laaksonen ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

lausKaupunginhallitus