Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 73 17.06.2009 5

5608-2009 (101, 021)

Nuorisotoimenjohtajan vapauttaminen velvollisuudesta ilmoittaa päätöksistään nuorisolautakunnalle

Tiivistelmä: -

Nlk § 73

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Hallintosäännön (kv 4.10.2004, § 255) 15 §:n mukaan asian ottamisesta lautakunnan käsiteltäväksi voi päättää lautakunnan ja sen puheenjohtajan lisäksi virastopäällikkö. Hallintosäännön 16 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, ettei joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä tarvitse ilmoittaa. Päätökset niissä asioissa, joita ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä päätöksentekijän harkinnan mukaan panna täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta lautakunnan käsiteltäväksi.

 

Hallintosäännön 38 §:n mukaan lomauttamisesta päättää se viranomainen, joka ottaa viranhaltijan virkaan tai työntekijän työsopimussuhteeseen. Nuorisotoimessa nuorisolautakunta ottaa henkilöt osastopäälliköiden virkoihin. Muiden palkkaamispäätökset tekee nuorisotoimenjohtaja, jolloin hän tekee myös lomautuspäätökset.

 

Nuorisolautakunta on 22.4.2009 § 41 todennut, että hallintosäännön 38 §:ssä tarkoitetut taloudelliset lomautusperusteet ovat olemassa. Lomautukset toteutetaan vuoden 2009 aikana nuorisolautakunnalle esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Toteuttamisen joustavuuden takaamiseksi tulisi nuorisotoimenjohtaja vapauttaa lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus      Nuorisolautakunta päättää vapauttaa nuorisotoimenjohtajan lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.

PäätösEsittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti nuorisolautakunta päätti yksimielisesti vapauttaa nuorisotoimenjohtajan vuoden 2009 lomautusta koskevien päätösten ilmoittamisesta lautakunnalle.