Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 48 22.04.2009 11

5059-2009 (002, 539)

Kulttuurikuntoilun keskuspuisto

Tiivistelmä: -

Nlk § 48

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Kulttuurikuntoilun keskuspuiston tavoitteena on kaupunkilaisten fyysisen, henkisen ja sosi­aalisen hyvinvoinnin edistäminen sekä Aurajokiympäristön kehittäminen entistä elävämmäksi, toimi­vammaksi ja viihtyisämmäksi kulttuurin ja liikunnan keitaaksi.

 

Kulttuurikuntoilun keskuspuistoa lähdettiin suunnittelemaan ja työstämään jo Kulttuuripääkaupungin ensimmäiseen hankehakuun vuonna 2005, jolloin se hyväksyttiin mukaan osaksi Kulttuuripää­kaupunkiohjelmaa ja sisällytettiin hakemuskirjaan. Hakemuksen teki työryhmä, joka koostui Liikuntapalvelukeskuksen, Kult­tuuritoimen, Maakuntamuseon sekä Ympäristö- ja kaavoitusviraston edustajista. Hakemus pääsi kevään 2008 hankehausta jatkovalmisteltavien hankkeiden joukkoon. Syksyn 2008 ja kevättalven 2009 ai­kana hankkeen suunnittelua on jatkettu ja hanketta on työstetty edelleen niin sisällön, toteutuksen, toiminnan, yhteistyökumppaneiden kuin kustannustenkin osalta. Hankkeen pääorganisoijat ovat kulttuuritoimi ja liikuntatoimi. Hankkeessa tehdään laajaa yhteistyötä kaupungin eri hallintokuntien sekä muiden kulttuuri- ja liikunta-alan toimijoiden kesken. Hanke sai Turku 2011-säätiön hallitukselta myönteisen rahoituspäätöksen säätiön hallituksen kokouksessa 12.3.2009 ja säätiö järjestää hankkeen julkistamistiedotustilaisuuden 27.3.2009.

 

Nuorisoasiainkeskus on yksi hankkeen toteuttajista. Nuorisoasiainkeskuksen työntekijät tuovat asiantuntemusta hankkeen työryhmiin ja ovat mukana suunnittelemassa Kulttuurikuntoilun keskuspuiston toteuttamista ja sisältöä. Lisäksi nuorisoasiainkeskus antaa tiloja hankkeen käyttöön. Nuorisoasiainkeskus ei käytä tähän hankkeeseen omia määrärahoja. Talousarviossa nuorisotoimen osuudeksi on laitettu 8650 €, joka koostuu tilojen käytöstä sekä hankkeeseen osallistuvien laskennallisista palkkakustannuksista, jotka koostuvat työpanoksista. Työ koostuu valmisteluvaiheen ohjaus- ja työryhmätyöskentelystä sekä toiminnallisten tapahtumien järjestämisestä.

 

Oheismateriaali 1              Tiivistelmä hankkeen sisällöstä, aikataulusta ja toteuttajatahoista

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää merkitä asian tietoon saatetuksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.