Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 4 12.02.2009 4

1554-2009 (000, 530)

Läsnäolo- ja puheoikeudet nuorisolautakunnan kokouksissa ja lautakunnan sihteerin määrääminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 4

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Turun kaupungin hallintosäännön 10 §:n mukaan jäsenten lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnan kokouksessa on asianomaisilla esittelijöillä, toimielimen sihteerillä, kaupunginhallituksen puheenjohtajalla, kaupunginhallituksen määräämällä edustajalla tai tämän varaedustajalla, kaupunginjohtajalla ja toimialan apulaiskaupunginjohtajalla. Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt, tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan itselleen kaupunginkanslian viranhaltijoista tai työntekijöistä nimeämä varaedustaja.

 

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta määrätään toimielimen johtosäännössä tai siitä päättää asianomainen toimielin.

 

Pidän perusteltuna, että nuorisotoimen osastopäälliköillä, kehittämissuunnittelijalla ja viestinnänsuunnittelijalla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnan kokouksissa.

 

Nuorisotoimen johtosäännön 2 § mukaan lautakunta valitsee itsellensä sihteerin, mikäli sihteerin tehtävistä ei ole muuta määrätty.

 

Ehdotus       Nuorisolautakunta päättää, että nuorisolautakunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus nuorisotoimen osastopäälliköillä, kehittämissuunnittelijalla ja viestinnänsuunnittelijalla. Tarvittaessa lautakunnan kokoukseen voidaan kutsua asiantuntijoita.

 

                     Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että lautakunnan sihteerinä toimii kanslisti Anne Grönroos.

 

Edelleen lautakunta päättää, että kaikille lautakunnan kokouksessa läsnäoleville myönnetään puheoikeus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jykelä, Paananen, Roiha, Sandvik, Vakkamaa ja Grönroos poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Sihteerinä tämän pykälän osalta toimi Hellgren.