Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto1403.11.20213

12628-2021 (00 01 02, 00 01 01)

Maahanmuutto- ja monikulttuurisuustyö Turun kaupunkistrategiassa ja pormestariohjelmassa sekä Turun valtuustoryhmien rasismin vastainen sitoumus

Tiivistelmä: -

Monikune § 14

Palvelujohtaja Mika Helva:

Palvelujohtaja Mika Helva johdattaa monikulttuurisuusneuvoston aiheeseen.

Turulle on tehty laajassa yhteistyössä vuoteen 2029 ulottuva kaupunkistrategia, joka hyväksyttiin Turun kaupunginvaltuustossa 23.6.2014. Kaupunkistrategian päivitetty versio hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 16.4.2018 § 72.

Pormestariohjelma määrittää Turun valtuustokauden 2021–2025 painopisteet. Ohjelman ovat hyväksyneet kaikki Turun kaupunginvaltuustossa edustetut valtuustoryhmä. Jokainen ohjelman allekirjoittava ryhmä on sitoutunut kokonaisuutena noudattamaan ohjelmaan kirjattuja tavoitteita kokonaisuudessaan ja kaikilla päätöksenteon tasoilla. Ohjelman hyväksyvät kaikkien yhteistyöhön sitoutuvien valtuustoryhmien valtuutetut ja ryhmien työskentelyyn vaikuttavien järjestöjen päättävät elimet. Ohjelma sisältää Turun valtuustoryhmien rasismin vastaisen sitoumuksen. Pormestariohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 23.8.2021 § 180.

EhdotusAlustus merkitään tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi monikulttuurisuusneuvosto muotoili kohtaan kaupunkistrategian päivitys muutosehdotuksen, joka on ”Turussa on International House Turku, joka tarjoaa sujuvat yhden luukun kotoutumis- ja asettautumispalvelut, jotka ovat saatavissa fyysisesti ja verkon välityksellä jo ennen tänne tuloa. Osana palvelua tehdään kokonaisvaltainen suunnitelma tänne muuttavalle siitä, kuinka hän saa elämänsä sujumaan Turussa ja pääsee osaksi turkulaista yhteisöä. International House Turun kautta pyritään vähentämään myös syrjintää työhönotossa ja työelämässä, jotta eritaustaisten turkulaisten osaaminen tulee nähdyksi elinkeinoelämän potentiaalina. Tarvittaessa heitä tuetaan työnhaussa ja opiskelun aloittamisessa. Turun kasvu turvataan sekä kansainvälisten osaajien houkuttelemisen että täällä olevien erikielisten henkilöiden osaamisen hyödyntämisen ja kehittämisen kautta. Tänne aiemmin tulleet toimivat yhdyshenkilöinä, kun houkuttelemme uusia osaajia”.