Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto411.02.20214

1486-2021 (05.11)

Kotouttamisen selonteko

Tiivistelmä: -

Monikune § 4

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Hallituksen selonteko kotoutumisen edistämisen uudistustarpeista annetaan eduskunnalle keväällä. Selonteossa esitetään Suomen kotouttamispolitiikan uudistamista maahanmuuton ja kotoutumisen toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin vastaamiseksi. Siinä vastataan eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietinnössä esitettyihin kannanottoihin. Selontekoa on valmisteltu yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Valmistelua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö.

Selontekoluonnoksen lausuntoaika alkaa 2.2.2021 ja päättyy 12.3.2021. Luonnokseen voi tutustua osoitteessa www.lausuntopalvelu.fi. Myös tahot, joita ei ole erikseen mainittu jakelussa, voivat toimittaa ministeriölle lausuntonsa. Kaikki annetut lausunnot ovat julkisia ja ne julkaistaan lausuntopalvelu.fi:ssä.

EhdotusAlustus merkitään tiedoksi. Monikulttuurisuusneuvosto päättää haluaako se valmistella lausunnon selontekoluonnoksesta.

PäätösAlustus merkittiin tiedoksi. Monikulttuurisuusneuvosto päätti, että vapaaehtoisiksi ilmoittautuneet Helen Honkasaari ja Veronika Redin valmistelevat lausuntoa selontekoon ja lähettävät sen jäsenille kommentoitavaksi.