Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto2123.11.20173

12393-2017 (011)

Turun kaupunkistrategian ja kotouttamisohjelman päivitys

Tiivistelmä: -

Monikune § 21

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Turun kaupunki on talven 2017–2018 aikana päivittämässä kaupunkistrategian ja kotouttamisohjelman. Monikulttuurisuusneuvostolta on pyydetty palautetta kaupunkistrategian päivitystarpeista pikaisella aikataululla.  

Kaupunkistrategia ja strategiset pääohjelmat Kilpailukyky ja kestävä kasvu -ohjelma sekä Hyvinvointi ja aktivisuus -ohjelma löytyvät linkistä kaupunkistrategia

Talven aikana päivitetään myös Turun kaupungin maahanmuuttajien kotouttamisohjelma. Voimassaoleva ohjelma löytyy linkistä Turun kaupungin kotouttamisohjelma 2014-2017. Monikulttuurisuusneuvosto kutsutaan mukaan uuden ohjelman valmistelutyöhön, joka on tarkoitus saada valmiiksi maaliskuuhun 2018 mennessä.

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa johdattaa monikulttuurisuusneuvoston aiheeseen.

EhdotusAlustus merkitään tiedoksi.

Monikulttuurisuusneuvosto käsittelee kaupunkistrategian päivitystarpeita ja sopii näkemystensä kokoamisesta päivittämisestä vastaavalle konsernihallinnon Strategia- ja kehittämisryhmälle.

Monikulttuurisuusneuvosto työstää ajatuksia Turun kaupungin kotouttamistyön keskeisiksi tavoitteiksi ja toimenpiteiksi ajalle 2018–2021 ja jatkaa aiheen käsittelyä seuraavassa kokouksessa.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kehittämispäällikkö Luukkaa toimittaa monikulttuurisuusneuvoston tunnistamat kaupunkistrategian ja pääohjelmien päivitystarpeet konsernihallinnon Strategia- ja kehittämisryhmälle.

Monikulttuurisuusneuvosto jatkaa kotouttamisohjelman käsittelyä seuraavassa kokouksessa.