Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto319.01.20173

12070-2016 (001, 010, 009)

Vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon valinta

Tiivistelmä: -

Monikune § 3

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Edellisessä kokouksessa todetun mukaisesti vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon valinta siirtyy monikulttuurisuusneuvoston tehtäväksi yhteyspäällikkö Mikko Lohikosken jäätyä eläkkeelle. Kaupunginjohtaja teki päätöksen asiasta 15.11.2016 § 141. Monikulttuurisuusneuvosto hyväksyi tehtävän ja totesi sen sopivan hyvin toimialaansa.

Kansainvälisten asioiden suunnittelija Päiviliisa Suonpää ja viestintäsuunnittelija Jaana Räsänen-Nauska johdattavat neuvoston tehtävään ja sen käytännön toteuttamiseen.

EhdotusAlustus merkitään tiedoksi. Tehtävän edellyttämät toimet huomioidaan monikulttuurisuusneuvoston aikataulussa ja toiminnassa.

PäätösEsittelijän pyynnöstä päätösesitykseen lisättiin kirjaus ”Monikulttuurisuusneuvosto hyväksyy vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon valintakriteerit”.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta. Alustus merkittiin tiedoksi. Monikulttuurisuusneuvosto hyväksyi vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon valintakriteerit.

Liite 1Vuoden monikulttuurisuusteon ja uusturkulaisen valintakriteerit

Tehtävän edellyttämät toimet huomioidaan Monikulttuurisuusneuvoston aikataulussa ja toiminnassa. Kampanja-aika päättyy 12.2.2017 ja vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon valintakokous järjestetään 6.3.2017. Valintaraatiin pyydetään mukaan median edustaja.

Valittava henkilö ja teko palkitaan Suomen kansalaisuuden saaneiden juhlassa 28.3.2017. Monikulttuurisuusneuvoston jäsenen Kydön ehdotuksesta uusille Suomen kansalaisille jaetaan juhlassa opas oikeuksista ja velvollisuuksista sekä suomalaisista tavoista sillä edellytyksellä, että Konsernihallinnon valmistelema opas on valmis ja painettu juhlaan mennessä. Monikulttuurisuusneuvoston jäsenet kutsutaan Suomen kansalaisuuden saaneiden juhlaan.


Liitteet:

Monikune § 3
Liite 1:Vuoden monikulttuurisuusteon ja uusturkulaisen valintakriteerit