Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto3022.09.20167

7583-2016 (002)

Kulttuurien ja uskontojen välinen vuoropuhelu

Tiivistelmä: -

Monikune § 30

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Turun kaupunki kehitti Kotouttavaa yhteistyötä uskonnollisten yhteisöjen kanssa Kove-hankkeessa vuosina 2014–2015. Hankkeessa luotiin toimintamalli ja yhteistyörakenne, joilla viranomaiset ja kolmas sektori tuottavat yhdessä toimintoja uusille ulkomaalaistoimiston asiakasperheille. Hankkeen hyviä käytäntöjä on tarpeen jatkaa ja kehittää edelleen.

Kaupunginjohtaja päätti 1.7.2016, että Kotouttavaa toimintaa uskonnollisten yhteisöjen kanssa jatketaan määräaikaisena toimintana 31.6.2018 asti, koska maahanmuuttajien määrän tuleva kasvu edellyttää tiiviimpää yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa. Toimintakauden aikana Kove-hankkeen toimintamallia kehitetään edelleen kytkien mukaan toimenpide-ehdotuksia ja ajatuksia, jotka nousevat esiin muslimityöryhmässä ja väkivaltaisen ekstremismin ehkäisytyöryhmässä sekä muussa yhteistyössä maahanmuuttajayhteisöjen kanssa.

Toiminta toteutetaan kaupungin rahoituksella. Toimintaan palkataan kaksi työntekijää, joista toinen sijoitetaan nuorisopalveluihin ja toinen ulkomaalaistoimistoon. Toiminta on tarkoitus käynnistää lokakuun 2016 aikana.

EhdotusToiminnan käynnistäminen merkitään tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Toivottiin, että palkattavista työntekijöistä ainakin toinen olisi ulkomaalaistaustainen.