Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto2227.10.20154

6313-2015 (540, 444)

Jäsen Mikael Miikkolan aloite koskien maahanmuuttajien liikuntamahdollisuuksien selvittämistä lähiöissä

Tiivistelmä: -

Monikune § 22

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Monikulttuurisuusneuvosto päätti edellisessä kokouksessa, että maahanmuuttajien liikuntamahdollisuuksien koskevan aloitteen käsittelyä jatketaan 27.10.2015 kokouksessa ja että urheiluseuroja tiedotetaan tarpeesta järjestää maahanmuuttajille toimintaa.

Toiminnanjohtaja Kari Uronen FC TPS:stä kertoo mahdollisuuksista seuran näkökulmasta. Keskustelussa on mukana Turun kaupungin liikuntapalveluiden selvitys maahanmuuttajien liikuntamahdollisuuksista lähiöissä.      

EhdotusAlustus ja materiaali merkitään tiedoksi. Monikulttuurisuusneuvosto ja kokouksen osallistujat keskustelevat aiheesta ja linjaavat mahdolliset jatkotoimenpiteet.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Monikulttuurisuusneuvoston varapuheenjohtaja Heikki Hölttä tiedusteli, että voisiko Monikulttuurisuusneuvosto antaa rahaa jalkapalloharrastuksen järjestämiseen esim. noin 2.000,00 euroa vai voisiko se hankkia sponsoreita? Esittelijä Maarit Luukkaa kertoi, että rahoitus tämäntyyppiseen toimintaan täytyisi löytää kaupungin budjetin mukaisista muista määrärahoista. Kyseinen ehdotus sopisi sisällöllisesti keskitettyjen Kotouttamismäärärahojen käyttösuunnitelmaan. Asia etenee esittelijän kautta, mikäli Monikulttuurisuusneuvosto tekee asiasta täsmennetyn suunnitelman.

Yksimielisesti todettiin, että Turun kaupunki on tehnyt jo todella paljon tämän asian suhteen ja että voitaisiin tehdä kannanotto, jolla lähestyttäisiin yhdistyksiä tässä asiassa.