Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Monikulttuurisuusneuvosto1203.09.20156

8738-2015 (017)

Tiedottaminen Monikulttuurisuusneuvostosta

Tiivistelmä: -

Monikune § 12

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa:

Tiedotetaan Monikulttuurisuusneuvostolle tiedotustoimenpiteistä

-       Turun Päivä 20.9.2015 (Jaana Malén kertomassa Turun Päivän 2015 ohjelmasta)

-       Yhdistystreffit

-       Mediatiedote lähetetty 29.6.2015

-       Turkuposti (ilmestyy viikolla 35)

-       Esittäytyminen muille vaikuttajaryhmille

-       Monikulttuurisuusneuvoston www-sivut

EhdotusMonikulttuurisuusneuvosto sopii jatkotoimenpiteistä tiedottamisen suhteen.

Esittelijä Maarit Luukkaa tiedotti Monikulttuurisuusneuvostoa toteutetuista ja suunnitteilla olevista tiedotustoimenpiteistä. Sovitut jatkotoimenpiteet on kirjattu toimenpiteen yhteyteen:

 

-Turun Päivä 20.9.2015

oJaana Malén oli kertomassa Turun Päivän 2015 ohjelmasta, jossa Monikulttuurisuusneuvosto esittäytyy.

oKaupungintalon ala-aulassa esittäytyy kaupunginkotouttava toiminta sekä yhteistyötahoja, mm. INFOTORI, Siirtolaisuus-instituutti, KOTO-toiminta, POLKU-hanke, Turun yliopiston KV-toiminta, Finnish Courses -esittely sekä mahdollisesti kouluttaja-verkoston edustus koskien maahanmuuttajille suunnattua kielikoulutusta. Runokohtauksia-hankkeen taiteilijat esiintyvät.

oJärjestökumppaneita ei ole pyydetty kaupungintalolle, sillä Turun päivänä yhdistykset esittäytyvät edellisvuosien tapaan Mahdollisuuksien tori-tapahtumassa.

oMonikulttuurisuusneuvosto osallistuu klo 12.30 alkavaan paneelikeskusteluun. Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii nuori kurdinainen Duha Hashim, joka puhuu erinomaista suomea. Monikulttuurisuusneuvosto on mukana paneelissa kokonaisuudessaan (este Muhiadin Hersillä). Lisäksi nuorisovaltuustolta, vammaisneuvostolta sekä vanhusneuvostolta on pyydetty kommenttipuheenvuorot. Jaana Malén on lähestynyt sähköpostilla Petteri Orpoa, josko hän tulisi käyttämään alustuspuheenvuoron ennen paneelia, mutta ei ole vielä saanut vastausta.

oPaneelin kysymykset ovat:

Miten monikulttuurisuusneuvoston jäsenet itse näkevät roolinsa uudessa tehtävässä?

Mihin asioihin neuvoston jäsenet haluavat ensisijaisesti tarttua?

Mitä positiivista näette monikulttuurisessa Turussa?

Mitä ajattelette monikulttuurisuudesta yhdenvertaisuuden näkökulmasta

Mitä teille tarkoittaa kotoutuminen? Kuinka kauan kestää tulla turkulaiseksi?

oSovittiin, että mukana olevista jäsenistä otettaisiin valokuva ja neuvostosta tehdään ajankohtaistiedote kaupungin www-sivuille.

-Yhdistystreffit 14.10.2015

Yhdessä Yhdistys Ry on lähettänyt Monikulttuurisuusneuvostolle kutsun tulla esittäytymään Yhdistystreffeille 14.10.2015 klo 17-20 Vanhan Raatihuoneen tiloihin (os. Vanha Suurtori 3, 20500 Turku).

oYhdistystreffit kokoavat suuren osan alueen monikulttuurista työtä tekevistä yhdistyksistä ja ovat tämän vuoksi erinomainen tilaisuus markkinoida neuvoston toimintaa. Erityisesti tänä käynnistämisvuonna tiedottaminen on tarpeen.

oSovittiin, että mahdollisimman moni Monikulttuurisuusneuvoston jäsenistä osallistuu Yhdistystreffeille. Monikulttuurisuusneuvosto osoittaa tapahtuman järjestämiskustannuksiin 1.280 euron summan toimintaansa varatuista määrärahoista edellyttäen, että järjestäjätaho varmistaa tilaisuuden tehokkaan markkinoinnin.

-Mediatiedote lähetetty 29.6.2015

oTodettiin, että Mediatiedote, jossa kerrottiin Monikulttuurisuusneuvostosta oli lähetetty 29.6.2015

 

-Turkuposti (ilmestyy viikolla 35)

oTodettiin, että Monikulttuurisuusneuvostosta on tiedotettu Turkupostin kautta. Viikolla 35 ilmestyvä Turkuposti jaetaan kaikkiin Turkulaisiin koteihin.

 

-Esittäytyminen muille vaikuttajaryhmille

oSovittiin, että tiedustellaan vaikuttajaryhmien sihteereiltä heidän kokousaikatauluistaan ja sovitaan sen jälkeen kuka Monikulttuurisuusneuvoston jäsenistä voisi osallistua mihinkin vaikuttajaryhmän kokoukseen.

 

-Monikulttuurisuusneuvoston www-sivut

oKerrottiin, että Turun kaupungin www-sivuilta löytyy tietoa myös Monikulttuurisuusneuvostosta

oSovittiin, että sivuille voitaisiin laittaa mahdollisesti myös ajankohtaista tietoa

 

-Monikulttuurisuusneuvoston sähköpostiosoite monikulttuurisuuneuvosto@turku.fi on käyttövalmis. Postilaatikkoon tulevat viestit lähetetään tiedoksi jäsenille.

 

Esittelijä Maarit Luukkaa kertoi, että Turun kaupunki lähettää vuosittain Infopaketin uusille Turkulaisille ja sovittiin, että Infopakettiin voitaisiin laittaa mukaan monikielinen esite, jossa kerrottaisiin Monikulttuurisuusneuvostosta.

 

Maarit Luukkaa lupasi, että laitetaan tiedote kouluille, jossa kerrotaan Monikulttuurisuusneuvoston toiminnasta.

PäätösMerkittiin tiedoksi.