Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta614.02.20196

1912-2019 (01 02 02)

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan opintomatka Ruotsiin 15.-16.5.2019

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutettaisiin tekemään opintomatka Tukholman seudulle 15.-16.5.2019.

Lsjhlk § 6

Luvat ja valvonta, valvontajohtaja Leena Salmelainen 6.2.2019:

Lounais-Suomen jätehuolto Oy on lautakunnan toivomuksesta valmistellut opintomatkaa Ruotsiin, Tukholman seudulle 15.-16.5.2019. Matkalle lähdetään 14.5. iltalaivalla.

Matkan tavoitteena on tutustua oheisen ohjelman mukaisiin kohteisiin sekä tavata paikallisia jätehuollon toimijoita ja viranomaisia Tukholman seudulla. Norrtäljessä on tarkoitus tutustua lietehuoltoon, alueella on eniten sako- ja umpikaivoja Ruotsissa. Lisäksi on tarkoitus keskustella lietehuollon organisoinnista kilpailutukisesta toteutukseen. Eskilstunassa tutustutaan Retunan kierrätyspuistoon ja optiseen eri väristen jätepussien lajitteluun (bio, polttokelpoinen, tekstiilit, pakkaukset). Tukholmassa tutustutaan mm. jätehuollon organisointiin ja painoperusteiseen PAYT-taksaan.

Matkalle osallistuvat lautakunnan jäsenet, kaupunginhallituksen edustaja, lautakunnan toimintaan osallistuvat virkamiehet ja Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n hallituksen jäsenet siten, että osallistujien yhteismäärä on noin 45 henkilöä. Lautakunnan varajäsen voi osallistua, jos varsinainen jäsen on estynyt.

Lautakunnan talousarviossa on vuodelle 2019 varattu matkaa varten 37.000 euroa. Alustavan kustannusarvion mukaan määräraha riittää hyvin matkasta aiheutuviin kustannuksiin.

Hallintosäännön 33 §:n mukaisesti kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat toimielinten ulkomaanmatkoja.

Oheismateriaali 1Alustava matkaohjelma

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa oheismateriaalina olevan alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Tukholman seudulle 14.-16.5.2019. Matkasta aiheutuneet kustannukset, yhteensä noin 35.000 euroa maksetaan Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan budjettivaroista.

PäätösLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa oheismateriaalina olevan alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Tukholman seudulle 14.-16.5.2019. Lautakunnalle matkasta aiheutuneet kustannukset, yhteensä noin 35.000 euroa maksetaan Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan budjettivaroista.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa muuttamasta ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

esiKaupunginhallitus