Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta1917.03.20167

2791-2016 (231)

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös kuntaomisteisten jätehuoltoyhtiöiden sulautumista ja palvelutehtävien siirtämistä koskevassa asiassa

Tiivistelmä:

Korkein hallinto-oikeus on tehnyt päätöksen kuntaomisteisten jätehuoltoyhtiöiden (Rouskis Oy ja Turun Seudun Jätehuolto Oy) sulautumista ja ja palvelutehtävien siirtämistä koskevassa asiassa. Ehdotuksen mukaan KHO:n päätös merkitään tiedoksi.

Lsjhlk § 19

Jätehuoltoasiamies Satu Ojala 10.3.2016:

Salon kaupunginvaltuusto oli päätöksellään 7.4.2014 (§ 42) päättänyt 1) hyväksyä Rouskis Oy:n ja Turun Seudun Jätehuolto Oy:n yhdistymisen, yhdistymissopimuksen ja sen liitteenä olevan osakassopimusluonnoksen ja fuusion jälkeisen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n yhtiöjärjestysluonnoksen. Lisäksi oli päätetty siirtää Salon kaupungin jätehuollon palvelutehtävät jätelain 43 §:n 1 momentin mukaisesti yhdistymisen jälkeiseen yhtiöön yhdistymissopimuksessa sovitulla tavalla. Päätöksestä valitettiin Turun Hallinto-oikeus jätti valituksen osittain tutkimatta ja muilta osin hylkäsi sen.

Hallinto-oikeuden päätöksestä valitettiin edelleen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle, joka on hylännyt valituksen ja päättänyt, että asian tultua näin ratkaistuksi ei Salon kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta ole tarpeen lausua. Päätös kokonaisuudessaan perusteluineen on oheismateriaalina.

Oheismateriaali 1Korkeimman hallinto-oikeuden päätös 18.2.2016, Dnro 477/3/15

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää merkitä Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.