Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4817.05.20228

11552-2021 (00 01 02, 12 04 02)

Vastaus lautakunta-aloitteeseen: Frisbeegolfrata pohjoiseen Turkuun

Tiivistelmä: -

Liiklk § 48

Liikuntasuunnittelija Nea Fagerlund:

Liikuntalautakunnan jäsen Joni-Juhani Laakso ym. ovat liikuntalautakunnan kokouksessa 28.9.2021 § 79 jättäneet aloitteen koskien frisbeegolfradan rakentamista Turkuun. Aloitteessa tuodaan esiin, että uuden frisbeegolfradan perustaminen pohjoiseen Turkuun olisi tarpeellinen lisä alueen harrastusmahdollisuuksiin ja tukisi erinomaisesti kaupungin omaa strategiaa kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja liikkumisen lisäämiseen.

Lajina frisbeegolf sopii kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille ja on matalankynnyksen liikuntapaikka, minkä takia liikuntapalvelut pitää frisbeegolfradan rakentamista pohjoiseen Turkuun hyvänä ja kannatettavana ehdotuksena. Alueen frisbeegolfolosuhteita pyritään kehittämään tulevina vuosina, mutta valmista suunnitelmaa tai tarkempaa kohdetta ei ole vielä päätetty. 

Asukasbudjetin 2021-2023 teemana on lasten ja nuorten hyvinvointi. Asukasbudjettiehdotuksia kerättiin loppuvuodesta 2021 ja ehdotuksia frisbeegolfradan rakentamisesta pohjoiseen Turkuun tuli useampia. Ehdotuksista tehtiin suunnitelmat, joita on mahdollista äänestää asukasbudjetointisivustolla huhtikuun aikana (asukasbudjetti.turku.fi). Voittaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2023 aikana.

Liite 1Jäsen Joni-Juhani Laakson ym. aloite

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa edellä esitetyn vastauksen aloitteen ensimmäiselle allekirjoittajalle ja merkitsee aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi liikuntalautakunta totesi, että asiassa tehtiin erillinen aloite, jossa esitettiin onko mahdollista arvioida A-luokan radan perustamista lisäkustannuksineen.

Jakelu

tiedFagerlund Nea
aoLaakso Joni-Juhani
tiedNummi Oskari


Liitteet:

Liiklk § 48
Liite 1:Jäsen Joni-Juhani Laakson ym. aloite: Frisbeegolfrata pohjoiseen Turkuun