Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta11210.12.20191

14404-2019 (00 04 02)

Liikuntalautakunnan edustajien valinta Seuraparlamenttiin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 112

Liikuntapalvelupäällikkö Marie Rautio-Sipilä:

Seuraparlamentti on turkulaisten liikunta- ja urheiluseurojen muodostama asiantuntijaelin, jolla ei ole varsinaista päätäntävaltaa. Seuraparlamentti aloitti toimintansa 24.3.2004. Se koostuu turkulaisten seurojen keskuudestaan valitsemista edustajista. Lisäksi edustettuina kokoonpanossa ovat Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä Turun Seudun Urheiluakatemia. Seuraparlamentin kokouksiin osallistuvat myös liikuntalautakunnan edustajat sekä Turun kaupungin liikuntapalveluiden erikseen käsiteltävien asioiden mukaan nimeämät edustajat.

Seuraparlamentti toimii vuorovaikutuksessa Turun kaupungin liikuntalautakunnan ja liikuntapalveluiden kanssa. Seuraparlamentin tehtävänä on tuottaa turkulaisten liikunta- ja urheiluseurojen yhteinen näkemys liikuntalautakunnan tietoon erikseen sovittavista asioista. Turun kaupungin liikuntapalvelut toimii yhteistyössä seuraparlamentin kanssa liikuntalain lähtökohdista. Liikuntalaki velvoittaa kuntaa kuulemaan asukkaitaan liikuntaa koskevissa keskeisissä päätöksissä ja huolehtimaan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista. Seuraparlamentti on yksi liikuntapalveluiden kuntalaisten kuulemisen foorumeista.

Seuraparlamentin tehtävänä on lisäksi seurakenttää kuullen itsenäisesti ideoida ja tehdä aloitteita uusien toimintamallien löytämiseksi, kehittämiseksi ja toimeenpanemiseksi.

Seuraparlamentin valintakokouksessaan 8.10.2019 valitsemat jäsenet: 

Henry Toivari (pj) Turun Toverit ry

Jari Haapanen (vpj)

Anne Fröberg Turun Weikot ry

Maija Saarto Turun Seudun Ampujat ry

Raimo Koskela Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat ry

Katja Rautee Turun Kisa-Veikot ry

Leena Allen, TPS jalkapallo ry

Lena Hindström-Pesu, Åifk rf

Vesa Hanski, Åbo simklubb rf (ÅSK)

Juha Ruohonen, Turun NMKY - YMCA

Riikka Visa, Turun Urheiluliitto ry

Hanne Yli-Parkas, Turku Eagles Rugby Football Club ry

Saara Kuusinen, Lahjan Tytöt ry

Mervi Niinijärvi, Turun Riennon Taitoluistelu ry

Pekka Artukka, Turun Jääkiekkotuomarit ry

Juha Jonsson, Lounais-Suomen kiipeilykerho Kruxi ry

Liikuntalautakunta nimeää edustajansa seuraparlamenttiin vuosittain. Liikuntalautakunta on kokouksessaan 11.12.2018 §127 valinnut lautakunnan edustajiksi seuraparlamenttiin Kari Jakobssonin ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Veli-Matti Saajalan sekä Sini Häkkisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Juuso Kallion vuoden 2019 loppuun saakka.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta nimeää Seuraparlamenttiin kaksi edustajaa ja kummallekin henkilökohtaisen varaedustajan vuoden 2020 loppuun saakka.

PäätösLiikuntalautakunta nimesi edustajikseen osallistumaan seuraparlamentin kokouksiin Sini Häkkisen ja hänen varahenkilökseen Mikko Äikäksen sekä Kari Jakobssonin ja hänen varahenkilökseen Veli-Matti Saajalan.

Jakelu

tiedSeuraparlamentti