Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10710.12.20198

785-2019 (02 05 01)

Vammaisavustaja-avustus vuoden 2019 toiminnasta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 107

Liikuntapalvelupäällikkö Marie Rautio-Sipilä/ liikuntapalveluvastaava Marianna Ylinampa:

Liikuntalautakunta on päättänyt 13.11.2018 § 110 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2019 sekä 29.1.2019 § 5 määrärahavarauksista. Vammaisavustajakertoimelle (avustaja-avustus) on varattu 11 000 euron määräraha keväällä ja syksyllä 2019 järjestettävää erityisryhmien liikuntatoimintaa varten.

Vammaisavustaja-avustus on avustusmuoto, jolla tuetaan erityisryhmille järjestettävää liikuntatoimintaa. Avustusta jaetaan liikuntaa järjestävien erityisryhmien yhdistysten lisäksi myös urheilu- ja liikuntaseuroille. Avustusmuodossa korostetaan yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa ja sen avulla tavoitellaan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille turkulaisille liikuntakyvystä riippumatta.

TPS Salibandy ry, Iloski ry, Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry, Turun Urheiluliitto ry , Football Club International Turku ry, Turun Seudun Nivelyhdistys ry, Lounais-Suomen neuroyhdistys ry, Åbo Simklubb - Uintiklubi Turku ry, Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry,Turun seudun Reumayhdistys, Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry ja Turun Sirkus ry ovat järjestäneet kevät- ja syyskaudella erityisryhmille liikuntatoimintaa ja hakeneet tähän toimintaan vammaisavustaja-avustusta. Avustus määräytyy avustusluokan mukaan. Kaikki hakemuksissa esitetyt toimintaryhmät täyttivät avustukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Avustusluokat

Avustusluokka 1: 100 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi vähintään yksi vammaisavustaja. Avustusluokkaan lasketaan myös integroidut ryhmät. Integroidulla ryhmällä tarkoitetaan ryhmää, jossa erityistä tukea tarvitseva on mukana kaikille avoimessa liikuntaryhmässä vammaisavustajan kanssa. Ilman vammaisavustajaa osallistuminen on mahdotonta.

Avustusluokka 2: 200 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi enemmän kuin yksi vammaisavustaja.

Avustusluokka 3: 300 €/kausi. Ryhmällä on ohjaajan lisäksi oltava vammaisavustajia vähintään kolme ja ainakin joka toisella osallistujalla.

Vammaisavustaja-avustus on yksi kohdennettu tapa tukea erityisryhmien liikuntaa ja näin edistää yhdenvertaisuuslain toteutumista.

Liite 1Ehdotus vammaisavustaja-avustuksen jakamiseksi

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa vammaisavustaja-avustusta 12 200 € liitteen 1 mukaisesti. Määrärahan ylittävä 1 200 € katetaan jakamatta jääneistä valmentajien, ohjaajien ja seuran toimihenkilöiden koulutukseen varatuista määrärahoista.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Veijo Lehtonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoAnojayhdistykset
tiedLinnovaara Timo
tiedSotnik Kristiina
tpvYlinampa Marianna


Liitteet:

Liiklk § 107
Liite 1:Ehdotus vammaisavustaja-avustuksen jakamiseksi