Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6727.08.20197

789-2019 (02 05 01)

Alueuimahallin avustaminen v. 2019

Tiivistelmä: -

Liiklk § 67

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi / asiakaspalveluesimies Annakaisa Ahtiainen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 13.11.2018 § 110 tämän avustusmuodon jakoperiaatteet sekä 29.1.2019 § 5 avustusmäärärahan.

Kaupunki on tukenut alueuimahalleja vuodesta 1981 lähtien ja nykyisin kaupungissa toimii Turun Uimahalli ainoana alueuimahallina.

Avustuksella tuetaan turkulaisten omatoimista vesiliikuntaa, urheilu- ja liikuntaseurojen sekä liikuntaa järjestävien yhdistysten vesiliikuntatoimintaa.

Vuodelle 2019 määrärahaa on varattu 15.000€ (v.2018 20.000€).

Turun Uimahallin on omistanut joulukuusta 2015 lähtien Kiinteistö Oy Old Pool. Palveluntuottajana hallissa on toiminut Turun Uimahalli Oy vuodesta 2009 lähtien. Kiinteistö Oy Old Poolilla ja Turun Uimahalli Oy:llä on sama omistajataho eli Turun Uimahalli Oy toimii nyt sekä kiinteistön ylläpitäjänä että palveluntuottajana. Avustusta hakee Turun Uimahalli Oy.

Avustus voidaan myöntää Turun Uimahalli Oy:lle vuosiavustuksena kohdistuen talotekniikan huoltoon ja uusimiseen (mm. tekniset palvelut, -järjestelmät ja -laitteet), kiinteistön energiakäytön tehokkuuteen ja ympäristövaikutuksiin sekä tilojen viihtyisyyteen ja käyttömukavuuteen.

Avustuksen jakoperusteissa on todettu seuraavaa:

-       avustus on vuosiavustus

-       omistajan tulee toimittaa tuloslaskelma, tase, toimintasuunnitelma ja talousarvio

-       lisäksi omistajan tulee toimittaa tiivistetty selvitys avustuksen käytöstä

-       omistajalta edellytetään, että uimahalli on käyttötarkoitukseensa soveltuva. Lisäksi edellytetään turkulaisten sotaveteraanien sisäänpääsyä veloituksetta ja muiden asiakasryhmien hinnan kohtuullisuutta

-       avustus voidaan maksaa, kun em. dokumentit on toimitettu.

Turun Uimahalli Oy:n tulee jatkossa toimittaa liikuntapalvelukeskukseen tasekirja, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhtiö ei laadi toimintakertomusta kirjanpitolain kolmannen luvun 1a § perusteella, eikä myöskään tilintarkastuskertomusta tilintarkastuslain toisen luvun 2 § mukaan. Turun Uimahalli Oy on toimittanut muut mainitut liitteet 6.6.2019. Asiakirjat ovat nähtävillä liikuntalautakunnan kokouksessa.

Alueuimahallille varattua avustusmäärärahaa tarkastellaan vuosittain avustusmäärärahojen kokonaistilanne huomioiden.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää maksaa vuosiavustuksena Turun Uimahalli Oy:lle 15.000 euroa Turun Uimahallin ylläpidosta vuonna 2019.

Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan loppuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Uimahalli Oy
tpvAhtiainen Annakaisa
tiedLinnovaara Timo
tiedSotnik Kristiina