Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja3304.07.2019 

6298-2019 (01 01 01)

Liikuntapalvelupäällikön viran (403975) täyttäminen

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari 3.7.2019:

Kaupunginhallitus päätti 6.5.2019 § 193, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana vapaa-aikatoimiala, perustetaan 1.8.2019 lukien liikuntapalvelupäällikön virka (KVTES/01ASI040) ja että vapaa-aikatoimiala oikeutetaan täyttämään virka julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Liikuntapalvelupäällikön virka on ollut julkisesti haettavana 21.5.-11.6.2019. Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys liikunta-alaan. Lisäksi eduksi luetaan kokemus laajasta verkostoyhteistyöstä, liikuntaseura- ja liikuntajärjestötyön tuntemus, hyvät vuorovaikutus- ja viestintätaidot, valmiudet laadukkaaseen esimiestyöhön sekä kunnallishallinnon tuntemus.

Liikuntapalvelupäällikön tehtäväkohtainen palkka on 3.737,74 €/kk.

Liikuntapalvelupäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 60 henkilöä. Hakijoista kuusi ei täyttänyt viran kelpoisuusvaatimusta.

Haastattelut pidettiin 17. ja 18.6.2019. Anonyymin ansiovertailun perusteella haastatteluun kutsuttiin yhdeksän hakijaa. Hakijoita haastattelivat toimialajohtaja Minna Sartes, liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari ja hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen.

Haastatteluun, koulutukseen, työkokemukseen ja soveltuvuusarvioon perustuvan kokonaisarvioinnin perusteella liikuntapalvelupäällikön virkaan parhaiten soveltuvana voidaan pitää liikuntatieteiden maisteri Marie Rautio-Sipilää. Rautio-Sipilällä on virkaan soveltuva liikuntatieteellinen koulutus, monipuolinen työkokemus julkisen sektorin liikuntatoimen tehtävistä sekä kokemusta laajasta verkostoyhteistyöstä.

Esitän, että Turun kaupungin liikuntapalvelupäällikön virkaan (403975) otetaan 1.8.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan liikuntatieteiden maisteri Marie Rautio-Sipilä.

Toimialajohtaja Minna Sarteksen varahenkilö, nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

PäätösPäätin ottaa liikuntapalvelupäällikön virkaan (403975) liikuntatieteiden maisteri Marie Rautio-Sipilän 1.8.2019 alkaen ehdolla, että hänet todetaan työterveyshuollon todistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi virkaan. Virka täytetään kuuden (6) kuukauden koeajalla. Rautio-Sipilän kieltäytymisen varalle päätin valita liikunnanohjaaja (yamk) Anna-Maria Salmisen.

 

Annina Lehtiö-Vainio

nuorisopalvelujohtaja, toimialajohtajan varahenkilö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedLiikuntalautakunta
tpvAhjosaari Tea
tiedAhvenainen Päivi
tpvAlin Merja
tiedKalmari Markus
tpvKurppa Seija
aoRautio-Sipilä Marie
tiedSandvik Virpi
tpvVirtanen Riitta