Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja2314.05.2019 

5851-2019 (00 01 01, 00 00 01)

Turun liikuntapalveluiden organisaatio 1.8.2019 alkaen

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Liikuntapalveluiden organisaatiota on viimeksi päivitetty vuonna 2005. Nykyisessä organisaatiossa on kolme osastoa: Liikkumaan aktivointiosasto, Järjestöliikunnan osasto ja Liikuntapaikkaosasto.

Organisaation päivitystä on valmisteltu syksystä 2017 ja käsitelty liikuntapalveluiden johtoryhmässä ja tulosyksiköissä vuoden mittaan sitä mukaa kuin asia on edennyt. Organisaation päivittämistä on myös käsitelty toimialan yhteistoimintaryhmässä 26.9.2017, 7.11.2018 ja 8.5.2019.

Organisaatiomuutoksella tehostetaan toimintaa, selkiytetään liikuntapalveluiden johtamista, johdetaan kehittämistä ja tulosyksikkörajat (osasto) ylittäen yhteisellä prosessilla. Organisaatiomuutoksen tavoitteena on edistää liikuntapalvelujen vaikuttavuutta nykyisten resurssien pohjalta.

Uudessa organisaatiorakenteessa on tarkoitus toimia kahden tulosyksikön (osaston) rakenteella. Tulosyksiköt ovat edelleen jatkava Liikuntapaikkaosasto ja uusi Liikunnallisen elämäntavan osasto. Toiminnallisesti on tarkoituksenmukaisempaa jatkossa edistää järjestöliikuntayhteistyötä sulauttamalla nykyinen kolmen henkilön järjestöliikuntaosasto kahteen osastoon, joissa molemmissa oleellista on jo entuudestaan kansalaistoiminnan tukeminen ja järjestöyhteistyö. Nykyisessä organisaatiorakenteessa toimivan Liikkumaan aktivointiosaston tehtäväalue laajenee tuoden mukanaan liikunnallisen elämäntavan edistämisen tehtäviä kansalaistoiminnan toiminnallisen ja osaamiseen liittyvän avustamisen, sekä urheilu- ja liikuntaseurayhteistyön kehittämisen ja koordinoinnin seuraparlamentin muodossa. Passiivisten liikkujien aktivointi ja tämän tavoitteen mukainen laaja-alainen toimialarajat ylittävä yhteistyö ja verkostoyhteistyö jäävät myös tehtäväksi uudelle Liikunnallisen elämäntavan osastolle.

Liikuntapalveluihin on kaupunginjohtajan päätöksellä (29.4.2019 § 80) perustettu kaksi erityisasiantuntijan toimea, joista toinen sijoittuu Liikunnallisen elämäntavan osastolle ja toinen Liikuntapaikkaosastolle Liikuntasuunnittelu-yksikköön. Järjestelyn myötä lakkautettavista viroista tehdään lakkauttamisesitys heti niiden vapauduttua. Kaupunginhallitus on päättänyt (6.5.2019 § 193) Liikunnallisen elämäntavan osastolle sijoittuvan liikuntapalvelupäällikön viran perustamisesta ja liikuntapalveluvastaavan vakanssin lakkauttamisesta.

Liite 1Turun liikuntapalveluiden organisaatio 1.8.2019 alkaen

Liite 2Liikuntapalveluiden henkilöstömuutokset organisaatiomuutokseen liittyen 1.8.2019 alkaen

Esitän, että Turun Liikuntapalveluiden organisaatio on 1.8.2019 alkaen liitteen 1 mukainen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:                 

PäätösPäätin, että Turun liikuntapalveluiden organisaatio on 1.8.2019 alkaen liitteen 1 mukainen ja henkilöstömuutokset organisaatiomuutokseen liittyen 1.8.2019 alkaen toteutetaan liitteen 2 mukaisesti.

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedLiikuntalautakunta
tpvVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut
tiedAhvenainen Päivi
tpvAlin Merja
tpvKurppa Seija
tpvKvarnberg Auli
tpvSandvik Virpi
tpvVirtanen Riitta


Liitteet:

Vapaato § 23
Liite 1:Turun liikuntapalveluiden organisaatio 1.8.2019 alkaen
Liite 2:Liikuntapalveluiden henkilöstömuutokset organisaatiomuutokseen liittyen 1.8.2019 alkaen