TURUN KAUPUNGIN LIIKUNTAPAIKKA- JA LIIKUNTAPALVELUMAKSUJEN

YLEISET PERIAATTEET SEKÄ LIIKUNTAVUOROJEN MAKSUT RYHMÄTOIMINNASSA

 

MAKSURYHMÄT

 

RYHMÄ 1

Turkulaisten järjestäjien liikuntavuorot, joissa kaikki käyttäjät ovat alle 20-vuotiaita.

Turun kaupungin muut toimialat muiden toimialojen järjestämä liikunnallinen toiminta

Turun seudun urheiluakatemian ja Turun ammatti-instituutin järjestämä liikuntavuorot

Kasvatus- ja opetustoimen koulujen ja päiväkotien, perhepäivähoitajien, yksityisten päiväkotien sekä Turun normaalikoulun ja Turun Steiner-koulun järjestämät liikuntavuorot alle 20-vuotiaille

Yksityishenkilöiden järjestämät viikoittain toistuvat pääsymaksuttomat liikuntavuorot, joissa kaikki käyttäjät ovat alle 20-vuotiaita. Vuorot haetaan ja varataan jatkuvina vakiovuoroina, joiden vähimmäiskesto on kaksi kuukautta.

 

Poikkeuksena uimalaitokset, joissa kaikilta peritään sisäänpääsymaksu pois lukien maauimalat, joihin ammatti-instituutti, peruskoulut ja lukiot pääsevät maksutta.

Poikkeuksen maksuryhmään 1 muodostavat uimalaitokset, joissa kaikilta peritään sisäänpääsymaksu. Pois lukien kuitenkin maauimalat, joihin Turun ammatti-instituutin, Turun kaupungin peruskoulujen ja lukioiden sekä Turun normaalikoulun ja Turun Steiner-koulun opiskelijat sekä opettajat pääsevät maksutta kouluaikana.

 

RYHMÄ 2

Turkulaisten järjestäjien liikuntavuorot, joissa on 20 vuotta täyttäneitä käyttäjiä sekä muiden kuin

turkulaisten järjestäjien liikuntavuorot.

Yksityisten ammatinharjoittajien ja yritysten järjestämät/varaamat lliikuntavuorot (pl. maksuryhmässä 1 eritellyt tahot), sisältäen mm. liikunnallinen ohjaustoiminta ja liikuntatapahtumat. Vuorojen käyttäjien iällä ei ole merkitystä.

Yksityishenkilöiden järjestämät yksittäiset liikuntavuorot, jotka varataan kertaluontoisina yksittäisinä vuoroina tai alle kaksi kuukautta yhtäjaksoisesti kestävinä jatkuvina vuoroina, sisältäen mm. lasten synttärit, liikuntatapahtumat, liikuntapäivät jne. Vuorojen käyttäjien iällä ei ole merkitystä.

 

RYHMÄ 3

Muut kuin liikuntakäyttöön myönnetyt vuorot.

 

 

MUUT MAKSUN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET

 

Normaali siivous, valvonta, sähkö ja vesi kuuluvat käyttömaksuun. Lisätyöstä peritään palvelun tilaajalta/

käyttäjältä todellisten kustannusten mukainen hinta. Tämä koskee kaikkia asiakasryhmiä. Lisätöistä sovitaan aina etukäteen tilavarauksen yhteydessä.

 

Mikäli liikuntapaikan pukutila tai vastaava jätetään epäsiistiin kuntoon tai vuoron käyttäjä on muuten huolimaton tilan käytön kanssa, liikuntapalvelukeskus laskuttaa käyttäjää toteutuneiden kustannusten mukaan, kuitenkin vähintään 50 €/tila (sis. alv 24 %). Lisäksi käyttäjä on velvollinen korvaamaan käytön aikana mahdollisesti aiheuttamansa tavanomaisesta kulumisesta poikkeavat vahingot.

 

Liikuntatapahtuman vuorokausivuokra/tila määräytyy varattujen tuntien mukaan. Myös valmistelu- ja purkuajoista peritään hinnaston mukainen vuokra. Säännöllisesti Kupittaan palloiluhallissa sarjaottelunsa pelaavien joukkueiden ottelutapahtumat sisältävät viiden (5) tunnin tilavuokran. Tilan normaalien käyttöaikojen ulkopuolella ns. yöaikaan tapahtuvana työnä tilavuokrassa huomioidaan + 30 % korotus voimassa olevan hinnaston ja sen maksuryhmäperiaatteiden mukaisesti. Maksuryhmään 1 kuuluvien käyttäjien tapahtumissa ns. yöaikaan toteutuvan varauksen hinta on kyseisen tilan maksuryhmän 2 mukainen tuntihinta. 30 prosentin korotusta ei lisätä tähän tuntihintaan. Poikkeuksen tähän periaatteeseen muodostaa Kupittaan palloiluhalli, jossa on erillinen voimassa olevan hinnasto maksuryhmään 1 kuuluvien käyttäjien tapahtumille. Kupittaan palloiluhallissa noudatetaan kohdassa 1 esitettyä 30 prosentin korotusta ns. yöajan varauksissa.

 

Käyttämättömistä, myös maksuryhmän 1 vuoroista, joita ei ole peruttu neljää (4) vuorokautta ennen, peritään kaksinkertainen maksuryhmän 2 mukainen hinta.

 

Alle neljä (4) vuorokautta ennen ko. vuoroa perutuista vuoroista peritään kaksinkertainen maksuryhmän 2 mukainen kyseisen tilan tilavuokra. Myös maksuryhmään 1 kuuluvista maksuttomista alle neljä (4) vuorokautta ennen ko. vuoroa peruutetuista vuoroista peritään kaksinkertainen maksuryhmän 2 mukainen kyseisen tilan tilavuokra. Käyttämättömistä peruuttamattomista vuoroista peritään kolminkertainen maksuryhmän 2 mukainen kyseisen tilan tilavuokra. Myös maksuryhmän 1 maksuttomista peruuttamattomista peritään kolminkertainen maksuryhmän 2 mukainen kyseisen tilan tilavuokra.

 

Vuorot, jotka on varattu tapahtumaa varten, tulee perua viimeistään neljä (4) viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Alle neljä (4) viikkoa ennen tapahtumaa perutuista vuoroista laskutetaan kyseisen tilan maksuryhmän 2 mukainen tilavuokra varattujen tuntien mukaan. Alle kaksi (2) viikkoa ennen tapahtumaa perutuista tai käyttämättömistä vuoroista laskutetaan kaksinkertainen kyseisen tilan maksuryhmän 2 mukainen tilavuokra varattujen tuntien mukaan. Periaate koskee yksittäisiä tapahtumia, pois luettuna lajien sarjaottelut ja play off -ottelut. Yksittäisen tapahtuman tilavuokran noustessa yli 10 000 euron, on liikuntapalveluilla oikeus pyytää asiakkaalta pankin allekirjoittama vakuus tilavuokran maksuun liittyen.

 

Liikuntapalveluilla on oikeus huomioida mahdolliset force majeure -tyyppiset syyt peruutuksiin liittyvissä maksuissa sekä jättää perimättä vuoroihin liittyvät ylimääräiset veloitukset. Näitä syitä ovat mm. äkillisiin säätilojen muutoksiin liittyvät vuorojen peruutukset ulkokentillä.

 

Liikuntapalveluilla on mahdollisuus periä takautuvasti kauden osalta kaksinkertainen aikuisten tilahinta vuoroista, jotka on haettu alle 20v toimintaan, mutta joita on todellisuudessaan käytetty aikuisten toimintaan. Myös muista vastaavanlaisista väärinkäytöksistä on mahdollista periä kaksinkertaista aikuisten tilahintaa.

 

Palauttamatta jääneestä tai myöhässä palautetusta avaimesta veloitetaan 70 euron maksu.

 

PARHAAN KÄYTTÖAJAN HINNOITTELU (+ 20 %)

 

Maanantaista torstaihin kello 17.00–20.00 maksuryhmittäisiin hintoihin lisätään 20 % seuraavissa

paikoissa:

Impivaaran jalkapallohalli sekä Nunnavuoren, Samppalinnan, Ilpoisten ja Peltolan palloiluhallit

Kupittaan palloiluhalli

Varissuon ja Impivaaran jäähallit kunnallisen jääjakson aikana

Kupittaan lämmitettävä keinonurmi (kenttä 5) 1.1.–15.4.

 


YKSILÖLIIKUNNAN JA OHJATUN LIIKUNNAN MAKSUT

 

ALENNUSRYHMÄT

Alennusryhmään kuuluvat:

1. Opiskelija

Esittämällä voimassa olevan opiskelijakortin tai oppilaitoksen myöntämän todistuksen opiskeluoikeudesta ja henkilöllisyystodistuksen

2. 65 vuotta täyttänyt

Esittämällä henkilöllisyystodistuksen

3. Työtön

Esittämällä henkilöllisyystodistuksen sekä korkeintaan kuukauden vanhan maksuilmoituksen tai päätöksen tai työttömyystodistuksen työttömyyspäivärahasta tai työmarkkinatuesta.

4. Varusmies tai siviilipalvelusmies

Esittämällä varusmies- tai siviilipalveluskortin

5. Ne asiakkaat, jotka ovat saaneet Turun sosiaali- ja terveystoimen lääkärin, terveydenhoitajan,

fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin kirjallisen Liikut-suosituksen.

Ne asiakkaat, joille terveydenhuollon ammattilainen (esim. lääkäri, terveydenhoitaja, fysioterapeutti sekä ravitsemusterapeutti) on vastaanotollaan todennut tarpeen liikunnan lisäämiseen yhtenä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen keinona tai osana sairauden hoitoa sekä kirjoittanut siitä asiaan kuuluvan todistuksen. Suositus on voimassa vuoden myöntöpäivästä. Alennus käy ainoastaan 10 kerran kortteihin ja rannekkeisiin. Alennus ei oikeuta ohjattuihin toimintoihin, ainoastaan sisäänpääsyyn.

6. Alle 65-vuotias eläkeläinen (ei osa-aika), joka esittää henkilöllisyystodistuksen ja työeläkekortin tai kansaneläkkeensaajakortin tai korkeintaan kuukauden vanhan maksuilmoituksen saamastaan eläkkeestä. Myös osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja/tai sairaseläkkeellä olevat henkilöt ovat oikeutettuja alennukseen.

7. Kotihoidontuella olevat vanhemmat

Esittämällä henkilötodistuksen sekä korkeintaan kuukauden vanhan maksuilmoituksen tai päätöksen

 

VETERAANIT

Turun kaupungin veteraaneille tarkoitettuja liikuntapalveluita voivat käyttää maksutta ne sotiemme

veteraanit, joiden kotikunta on Turku ja joille on myönnetty rintamasotilastunnus, rintamatunnus tai

rintamapalvelustunnus. Palvelujen saaminen edellyttää, että henkilö esittää kuvallisen Kela-kortin,

jossa on kääntöpuolella R-tunnus. Vaihtoehtoisesti henkilö voi esittää todistuksen, jossa on maininta

rintamasotilastunnuksesta, rintamatunnuksesta tai rintamapalvelustunnuksesta.

 

KOTOUTTAMISTOIMINNAN PIIRIIN KUULUVAT MAAHANMUUTTAJAT

Liikuntapalvelukeskuksen maahanmuuttajien liikuntapalveluihin osallistuminen on maksutonta alle viisi vuotta Turussa olleille Koto-toimintaan kuuluville tai kotoutumistukea saaville maahanmuuttajille. Edellä mainitulla ryhmällä liikuntapaikkoihin tutustuminen on myös maksutonta, jos se tapahtuu maahanmuuttajista vastaavan liikunnanohjaajan opastuksella. Tämän lisäksi kursseihin osallistumisesta annetaan 50 % alennus.

SAATTAJAKORTTI

Turkulaiset vammaiset ja pitkäaikaissairaat, jotka oman terveydentilansa tai heikentyneen toimintakykynsä vuoksi tarvitsevat avustajaa kyetäkseen käyttämään yleisiä liikuntapalveluja, voivat osallistua avustajan kanssa maksamalla osallistumiskerrasta vain yhden sisäänpääsymaksun Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen määrittelemille liikuntapaikoille.

 

Saattajakorttia anotaan Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta. Korttia anottaessa tulee esittää sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön (esim. lääkäri, fysioterapeutti, kuntoutusohjaaja, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja jne.) lausunto saattajan tarpeesta. Myös kuntoutus- tai palvelusuunnitelmaan kirjattu saattajan tarve tai kopio Näkövammaiskortista hyväksytään perusteluna saattajakorttia anottaessa. Erityistapauksista neuvotellaan tapauskohtaisesti.

 

Turun eri sairaaloiden osastot, laitoshoidon yksiköt ja palveluasumisen toimipisteet, joissa turkulainen asioi tai asuu, voivat anoa saattajakorttia osasto-, laitos- tai toimipistekohtaiseen käyttöön. Osaston, laitoksen tai toimipisteen henkilökuntaan kuuluva voi toimia avustajana useammalle samaan ryhmään kuuluvalle avustettavalle. Saattajakortin käytön yhteydessä tulee jokaisella käyntikerralla todistaa saattajan henkilöllisyys työpaikan henkilökuntakortin avulla.

 

Seudullisella saattajakortilla mahdollistetaan asukkaan osallistuminen yhden avustajan kanssa maksullisiin liikuntapaikkoihin 11 kunnan (Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Paimio, Lieto, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Sauvo, Rusko) alueella.

 

Kelan myöntämä Vammaiskortti A-merkinnällä oikeuttaa yhden saattajan/avustajan maksuttomaan sisäänpääsyyn Turun kaupungin liikuntapaikoille samoin perustein kuin Saattajakortilla.

 

YKSILÖHARJOITTELU SEURATOIMINNASSA

Turkulaisten seurojen yksilöharjoittelumaksut määräytyvät vahvistetussa hinnastossa ryhmämuotoisen toiminnan tukiperiaatteita noudattaen.

 

 

MAINOSPAIKAT

 

Kiinteistä mainospaikkaoikeuksista peritään liikuntapaikkakohtainen vuosimaksu. Yksittäistapahtuman järjestäjällä on oikeus mainospaikkojen käyttöön, vaikka liikuntapaikalle on myyty samalle ajalle kiinteä mainospaikkaoikeus.