Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9723.10.20188

2338-2018 (02 05 01)

Avustusanomus Hirvensalon laskettelurinteen toiminnan kehittämiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 97

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi/ Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Turun Slalomseura ry on osoittanut liikuntalautakunnalle 17.9.2018 sähköpostilla saapuneen anomuksen, jossa se pyytää liikuntalautakunnalta 30 000€:n erityisavustusta Hirvensalon laskettelukeskuksen kehittämiseksi.

Turun Hirvensalossa sijaitseva laskettelurinne tarjoaa virkistystoimintaan ja tavoitteelliseen harrastustoimintaa loistavat olosuhteet erityisesti lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille. Talvikohteena näin etelässä sijaitseva laskettelurinne vaatii paljon työtä laadukkaiden rinnepalveluiden luomiseksi. Tätä työtä on Turun Slalomseura tehnyt kymmeniä vuosia.

Keväällä 2018 yhdistys ja kaupunki lähtivät neuvottelemaan toiminnan jatkosta laskettelurinteellä pohtien, millä toimenpiteillä voidaan parhaiten taata ko. palveluiden säilyminen Turun seudun alueella. Tuolloin todettiin, että yhdistyksen tekemä talkootyö ja joustava palveluiden tuottamismalli, jota kaupunki tukee, on kokonaistaloudellisesti järkevintä.

Liikuntalautakunnalle saapuneessa anomuksessa viitataan Turun kaupunginhallituksessa 18.6.2018 § 254 hyväksyttyyn ehdotukseen Turun Slalom ry:n ja Turun kaupungin liikuntapalveluiden välisestä vastuunajosta. Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi tuotiin kesäkuussa yhdistyksen ja kaupungin yhdessä valmistelema yhteistyömalli, jolla lähdettäisiin pitkäjänteisellä toiminnan kehittämisellä turvaamaan palvelut ja parantamaan palveluiden laatua ja volyymia. Nyt esitetyssä mallissa pyritään luomaan selkeämpi ja hallittavampi tapa tuottaa palvelut sekä jakaa vastuut toiminnasta kaupungin ja yhdistyksen kesken. Ko. esityksen mukaan toimenpiteet olisivat seuraavat:

1.    Kaupunki ottaa vastatakseen 1.1.2019 alkaen Hirvensalon laskettelurinteen alueen kiinteistöjen vuoka-, ylläpito- ja korjauskulut, jolloin kaupunki varmistaa omaisuutensa arvon säilymisen. Kiinteistöt siirtyvät kaupungin liikuntapalveluiden sisäisiin vuokriin ja ylläpito- ja korjaustöistä ottaa vastatakseen kaupungin tilapalvelut.

2.    Kaupunki toteuttaa alueen vesi- ja sähköinfran kuntokartoituksen, jonka pohjalta lähdetään vuosien 2019–2021 välisenä aikana suunnittelemaan ja toteuttamaan ko. infran peruskorjausta n, 40 000€ vuosibudjetilla liikuntapalveluiden ulkoliikuntapaikkojen investointivaroista.

3.    Yhdistys jatkaa toiminnan operaattorina ja kantaa kaikki vastuut ja kustannuksen, jotka syntyvät rinnepalveluiden tuottamisessa, mutta saa myös kaiken tuoton joka palveluista saadaan. Yhdistyksen omaisuudeksi ja ylläpidettäväksi jää myös kaikki rinnetekniikka kuten hissit, rinteen hoitokalusto ja muu vastaava.

4.    Yhdistys sitoutuu toteuttamaan kausikorttikampanjan ennen tulevan kauden alkua ja korottamaan kertaperusteisten hissilippujen hintoja.

5.    Lisäksi yhdistykselle annetaan mahdollisuus 30 000€ erityisavustukseen, jota anotaan liikuntalautakunnalta ja tuki käytetään toiminnan kehittämiseen ja palveluiden laadukkaampaan toteuttamiseen.

Yllämainituista toimenpiteistä suuri osa on toteutettu suunnitellusti ja tulevan kauden rinnepalveluiden kehittäminen on lähtenyt hyvin eteenpäin. Yhdistys on toteuttanut omalla vastuullaan edellä mainitut toimenpiteet ja liikuntalautakunnalle on ohjattu vuoden 2019 budjettiin tarvittavat varat kiinteistövuokriin. Jäljellä ovat vielä kaupungin ja yhdistyksen välinen vastuunjakotaulukon kirjaaminen, sopimusten uusiminen sekä avustuksen myöntäminen.

Liikuntalautakunta käsitteli liikuntapaikkarakentamiseen tarkoitettua avustusmäärärahaa kokouksessaan 12.6.2018 § 65. Tuolloin avustusta jäi käyttämättä 49.010 €. Myöhemmin kokouksessaan 21.8.2018 § 75 liikuntalautakunta päätti myöntää Lahjan tytöt ry:lle liikuntapaikan rakentamisavustusta 19 000€. Liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaukseen tarkoitetulla momentilla on näin ollen myöntämätöntä avustusmäärärahaa jäljellä 30 010€, josta avustus Turun Slalom ry:lle voidaan myöntää.

Liite 1Turun Slalomseura ry:n anomus

Liite 2Liikuntapalveluiden esitys Hirvensalon laskettelurinteen vastuunjaon ja toiminnan kehittämisestä

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Turun Slalomseura ry:lle 30 000€:n erityisavustuksen. Avustus maksetaan liikuntapaikkarakentamisen määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Slalomseura ry
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi


Liitteet:

Liiklk § 97
Liite 1:Turun Slalomseura ry:n anomus
Liite 2:Liikuntapalveluiden esitys Hirvensalon laskettelurinteen vastuunjaon ja toiminnan kehittämisestä