Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6312.06.20188

6987-2018 (02 05 00)

Aikuisliikunnan hintamuutoksia

Tiivistelmä: -

Liiklk § 63

Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

Aikuisliikunnan tuotteet Leidit liikkeellä, Hikinen tusina (nimi vaihtumassa syksyllä jäsenkyselyn perusteella) ja Kuntokonkarit ovat laadukkaita aikuisten harrasteliikunnan tukemiseen kehitettyjä tuotteita, joiden jäsenkortteja ostetaan runsas 800 vuodessa.

Tuotteiden hintaa on viimeksi korotettu vuonna 2014 ja tuotteiden hinta olisi uuden korotuksen jälkeen edelleen edullinen verrattuna moneen seurojen järjestämään toimintaan, kun kukin niistä tarjoaa mahdollisuuden yli 30 eri liikuntavuoroon viikossa. Hinnankorotuksen myötä siirtyminen seurojen toimintaan voisi myös osittain helpottua. Hintojen korotusta puoltaa myös se, että ohjatun toiminnan järjestämiskustannukset ovat kalliimpia verrattuna omatoimiliikuntaan ja nyt tehtävillä hinnan korotuksilla korjataan tähän asti hieman vääristynyttä tilannetta, jossa mm. omatoimiliikunnan tuote Seniorirannekkeen hinta on noussut viime vuosien korotusten seurauksena saman suuruiseksi kuin näiden tuotteiden eläkeläis- / aleryhmien hinta on ollut.

Tuotteiden hintaa esitetään muutettavaksi siten, että työssä käyvien hinta nousee 70 €:sta 90 €:oon ja alennusryhmien (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, kotihoidontuella olevat vanhemmat, varusmiehet tai siviilipalvelusmiehet ja kuntoutustukea saavat) hinta 40 €:sta 60 €:oon. Lisäksi esitetään puolen kauden jälkeen myytävien jäsenkorttien hintojen korotusta työssäkäyville 40 €:sta 55 €:oon ja alennusryhmillä 20 €:sta 35 €:oon.

Siten puolen kauden hinnat olisivat työssäkäyville 55 € ja aleryhmillä 35 €. Korotuksen myötä työikäisten hinta pysyy vielä varsin kohtuullisena, sillä jos käy kaksi kertaa viikossa koko lukuvuoden (30 viikkoa) keskimäärin liikkumassa, tulee yksittäiselle liikuntakerralle hintaa 3 €. Eläkeläishinnalla liikkuminen kaksi kertaa viikossa maksaisi 2,14 €. Ostamalla jäsenkortin liikkuminen olisi hinnan korotuksen jälkeen edelleen halvempaa, kuin ostamalla yksittäiskertoja, joiden hinta olisi edelleen työikäisillä 5 € ja aleryhmillä 2,50 €.

Työikäisille ylipainoisille tarkoitettujen laadukkaiden kurssien, naisten Ihanaiset ja miesten Raskas sarja, hintaa on tarkoituksenmukaista myös nostaa samojen perusteiden vuoksi vuosien jälkeen siten, että uudet hinnat olisivat työikäisille 70 € (nykyinen hinta 55 €) ja alennusryhmäläisille 50 € (nykyinen hinta 40 €). Kursseilla on mahdollisuus liikkua 1–2 kertaa viikossa painonhallintaan sopivan perusliikunnan parissa joko saliliikunnassa (vaihtuva ohjelma) tai kuntosalilla kurssihintaan kuuluen. Näin kertahinnaksi tulee 2,5 € – 5 € riippuen osallistujan omasta aktiivisuudesta. Lisäksi kolmannen ohjatun liikuntakerran voi hankkia vesijumpasta, jolloin asiakas maksaa Impivaaran normaalin ohjausmaksun 2,5 € kerta tai 20 € 10 kertaa.

Esitettävillä hinnankorotuksilla arvioidaan kertyvän lisätuloja noin 17.000 €.

Kaikkien em. hintojen ulkopaikkakuntalaishinnat olisivat + 50 % hinnaston yleisperiaatteiden mukaan.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyt aikuisliikunnan hinnankorotukset otettavaksi käyttöön 1.8.2018.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että työssä käyvien hinta nousee 70 eurosta 80 euroon ja alennusryhmien hinta säilyy 40 eurossa ja puolen kauden jälkeen myytävien korttien hinta työssäkäyvillä 45 euroa ja alennusryhmillä 20 euroa.

Työikäisille ylipainoisille tarkoitettujen laadukkaiden kurssien, naisten Ihanaiset ja miesten Raskas sarja hinnat pysyvät samana, eli 55 euroa työikäisille ja alennusryhmille 40 euroa.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti että liikuntalaukunnalle valmistellaan liikkumaan aktivoinnin palvelukokonaisuus liikuntapalvelujen organisaatiouudistuksen yhteydessä.

Päätös tehtiin Niemen Grönroosin kannattamana tekemästä muutosehdotuksesta yksimielisesti.

Asian kokouksessa esitteli Oskari Nummi.

Jakelu

tpvHatanpää Susanna
tpvLainio-Peltola Minna