Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6112.06.20186

6984-2018 (02 08 00)

Keskustan lähiliikuntapaikkojen ylläpidon kilpailutuksen käynnistäminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 61

Liikuntasuunnittelija Kristina Karppi:

Liikuntapalvelut vastaa ulkoliikuntapaikkojen ylläpidosta. Niin kutsuttujen lähiliikuntapaikkojen ylläpito on kilpailutettu kaupungin yhteisissä alueurakoissa. Viimeinen kilpailutettavista alueista on keskusta, ja sitä koskien kaupunkiympäristötoimiala valmistelee uutta allianssimallia katu- ja viheralueiden osalta. Liikuntapalvelut käynnistää oman hankintaprosessinsa keskustan urakka-alueen yhteensä n 50 lähiliikuntaan tarkoitetun ulkoliikuntapaikan ylläpidosta. Keskustassa on myös laji- ja kilpaurheilupaikkoja, ennen  muuta Kupittaan ja Urheilupuiston liikuntakeskukset sekä Parkinkentän aluekeskus. Niitä ylläpidetään edelleen liikuntapalvelujen omana työnä, eivätkä ne kuulu tähän hankintaan.

Lähiliikuntapaikkojen ylläpidon kilpailuttaminen tähänastisissa alueurakoissa on kannattanut taloudellisesti, sillä ylläpidon kokonaiskustannukset ovat laskeneet. Vaikka keskustan lähiliikuntapaikkojen kokonaisurakka on aiempia pienempi, kun katu- ja viheralueet etenevät omassa allianssimenettelyssään, tulee kilpailuttaminen todennäköisesti laskemaan ylläpidon kustannuksia verrattuna vanhaan viheralueiden puitesopimukseen. Liikuntapalvelujen käyttötalouden puolella on varauduttu hankinnan kustannuksiin kesäkuusta 2019 alkaen, jolloin uuden sopimuksen on määrä astua voimaan vanhan umpeutuessa. Ylläpidon kustannuksiksi arvioidaan ennakkoon noin 30 000 - 70 000 €/vuosi. Laaja arviohaarukka johtuu siitä, että ala-arvo on viimeisimmän kilpailutuksen hintatason mukainen. Yläraja puolestaan perustuu arvioon siitä, että tarjoukset saattavat olla aiempia, laajempia alueurakoita korkeampia, kun kilpailutettavana ovat ainoastaan ulkoliikuntapaikat kaiken kaupunki-infran sijasta.

Strateginen hankinta vastaa kilpailuttamisen prosessista ja sopimuksen valmistelemisesta. Yksikkö valmistelee hankinnalle asetettavat valintaperusteet yhdessä liikuntapalveluiden kanssa.

Liikuntalautakunta päättää keskustan lähiliikuntapaikkojen ylläpidon hankintaprosessin käynnistämisestä yhdessä strategisen hankinnan kanssa.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valtuuttaa strategisen hankinnan kilpailuttamaan keskustan lähiliikuntapaikkojen ylläpidon yhdessä liikuntapalvelujen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian kokouksessa esitteli Oskari Nummi.

Jakelu

esiKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedFriman Jaana