Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6612.06.201812

2339-2018 (02 05 01)

Alueuimahallin avustaminen v. 2018

Tiivistelmä: -

Liiklk § 66

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 24.10.2017 § 110 tämän avustusmuodon jakoperiaatteet sekä 18.1.2018 § 11 avustusmäärärahan.

Kaupunki on tukenut alueuimahalleja vuodesta 1981 lähtien ja nykyisin kaupungissa toimii Turun Uimahalli ainoana alueuimahallina.

Avustuksella tuetaan turkulaisten omatoimista vesiliikuntaa, urheilu- ja liikuntaseurojen sekä liikuntaa järjestävien yhdistysten vesiliikuntatoimintaa.

Vuodelle 2018 määrärahaa on varattu 20.000€ (v.2017 20.000€).

Turun Uimahallin on omistanut joulukuusta 2015 lähtien Kiinteistö Oy Old Pool. Palveluntuottajana hallissa on toiminut Turun Uimahalli Oy vuodesta 2009 lähtien. Kiinteistö Oy Old Poolilla ja Turun Uimahalli Oy:llä on sama omistajataho eli Turun Uimahalli Oy toimii nyt sekä kiinteistön ylläpitäjänä että palveluntuottajana. Avustusta hakee Turun Uimahalli Oy.

Avustus voidaan myöntää Turun Uimahalli Oy:lle vuosiavustuksena kohdistuen talotekniikan huoltoon ja uusimiseen (mm. tekniset palvelut, -järjestelmät ja -laitteet), kiinteistön energiakäytön tehokkuuteen ja ympäristövaikutuksiin sekä tilojen viihtyisyyteen ja käyttömukavuuteen.

Avustuksen jakoperusteissa on todettu seuraavaa:

- avustus on vuosiavustus

- omistajan tulee toimittaa tuloslaskelma, tase, toimintasuunnitelma ja talousarvio

- lisäksi omistajan tulee toimittaa tiivistetty selvitys avustuksen käytöstä

- omistajalta edellytetään, että uimahalli on käyttötarkoitukseensa soveltuva. Lisäksi edellytetään turkulaisten sotaveteraanien sisäänpääsyä veloituksetta ja muiden asiakasryhmien hinnan kohtuullisuutta

- avustus voidaan maksaa, kun em. dokumentit on toimitettu.

Turun Uimahalli Oy:n tulee jatkossa toimittaa liikuntapalvelukeskukseen tasekirja, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhtiö ei laadi toimintakertomusta kirjanpitolain kolmannen luvun 1 § perusteella, eikä myöskään tilintarkastuskertomusta tilintarkastuslain toisen luvun 2 § mukaan. Turun Uimahalli Oy on toimittanut muut mainitut liitteet 1.6.2018. Asiakirjat ovat nähtävillä liikuntalautakunnan kokouksessa.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää maksaa vuosiavustuksena Turun Uimahalli Oy:lle 20.000 euroa Turun Uimahallin ylläpidosta vuonna 2018. Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan loppuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian kokouksessa esitteli Oskari Nummi.

Jakelu

aoTurun Uimahalli Oy
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi