Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6512.06.201811

2338-2018 (02 05 01)

Avustus uuden liikuntapaikan rakentamiseen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 65

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on päättänyt 24.10.2017 § 110 uusien liikuntapaikkojen rakentamiseen tarkoitetun avustuksen jakoperiaatteista ja 18.1.2018 § 11 määrärahavarauksesta 50.000€. Avustusmuodon tavoitteena on saada turkulaisille uusia liikuntapaikkoja ja rohkaista urheilu- ja liikuntaseuroja luomaan harjoitus- ja kilpaolosuhteita.

Avustuksella tuetaan uusien liikuntapaikkojen rakentamista sekä liikuntapaikkojen laajennus- ja pieniä peruskorjaushankkeita. Määrärahavaraus on tarkoitettu lähinnä kohteisiin, joiden rakennus- tai muutoskustannukset ovat pienimuotoisia, maksimissaan muutamia satoja tuhansia euroja. Laajemmat tai kustannuksiltaan korkeammat hankkeet siirretään kaupunginhallituksen avustustoimikunnan käsiteltäviksi.

Liikuntapaikkarakentamisen keskeisimmät avustusperiaatteet:

-  uusien liikuntapaikkojen rakentaminen:

-  investoinnin avulla saadaan turkulaisille uusia liikuntapaikkoja

- merkittävää on lajin nykyisten olosuhteiden tarjonta suhteessa kysyntään

- avustus voi vaihdella tapauskohtaisesti, mutta on maksimissaan 30% hyväksyttävistä kustannuksista

- avustusta voi saada vain kerran samaan kohteeseen

- peruskorjaushankkeet:

- avustusta myönnetään harkinnanvaraisesti nykyisten tilojen peruskorjauksiin

- avustuksella ei tueta liikuntapaikkojen perinteisiä ylläpitokustannuksia.

Avustusta ei voi hakea takautuvasti edellisenä vuonna valmistuneisiin kohteisiin. Avustus raukeaa, mikäli hanketta ei ole aloitettu viimeistään puolen vuoden päästä avustuspäätöksestä.

Hakuajan päättymiseen (2.5.2018) mennessä Kulta2-palveluun on tehty kaksi (2) hakemusta: Hirvensalon Urheilun ja Kulttuurin Ystävät ry sekä Turku Swing Society ry. Hirvensalon Urheilun ja Kulttuurin Ystävät ry:n anomus on siirretty konsernihallinnon käsiteltäväksi.

Avustusperiaatteissa on mainittu, että maksimiavustus voi olla uusien liikuntapaikkojen ja laajennushankkeiden osalta maksimissaan 30% hyväksyttävistä kustannuksista.

Liikuntapalvelukeskus katsoo, että Turku Swing Socitety ry:n hanke täyttää avustuksen em. myöntökriteerit: hyväksyttävät kustannukset 3.300 € ja avustus 990 €.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Turku Swing Society ry:lle liikuntapaikan rakentamisavustusta yhteensä 990 €. Avustus myönnetään ehdollisena siten, että avustuksen määrä on enintään 30% toteutuneista kustannuksista, mikäli ne alittavat esitetyn kustannusarvion.

Määrärahan loppuosan 49.010 € käytöstä liikuntalautakunta päättää myöhemmin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian kokouksessa esitteli Oskari Nummi.

Jakelu

aoTurku Swing Society ry
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi