Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6412.06.201810

2332-2018 (02 05 01)

Oikaisuvaatimus liikuntalautakunnan päätökseen 15.5.2018 § 54 muun yhdistystoiminnan toiminta-avustusjakoon v. 2018

Tiivistelmä: -

Liiklk § 64

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Kansainvälinen taide- ja toimintakeskus ry on 30.5.2018 tehnyt oikaisuvaatimuksen liikuntalautakunnan 15.5.2018 § 54 tekemästä päätöksestä muun yhdistystoiminnan toiminta-avustusjakoon v. 2018.

Oikaisuvaatimuksen perusteena on yhdistyksen anomuksen hylkääminen sen perusteella, että Kansainvälisen taide- ja toimintakeskus ry:n kotipaikka on muu kuin Turku. Liikuntalautakunnan sekä kaupunkitasoisessa avustusohjeistuksessa toiminta- eli vuosiavustuksia voidaan myöntää vain yhdistyksille, joiden kotipaikka on Turku.

Toiminta-avustuksen valmisteluvaiheessa liikuntapalvelukeskus tarkistaa yhdistysten kotipaikkakunnan Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysnetistä. Keväällä 2017 yhdistysnetti ilmoitti ko. yhdistyksen kotikunnaksi Turun kaupungin ja yhdistykselle myönnettiin muun yhdistystoiminnan starttiavustus. Keväällä 2018 yhdistysrekisteri ilmoitti kotikunnaksi Helsingin ja tällä perusteella yhdistyksen toiminta-avustusanomus hylättiin.

Yhdistyksen oltua asiasta yhteydessä sähköpostitse ja osoittaen, että rekisteröitymisvaiheessa he itse olivat ilmoittaneet kotipaikkakunnakseen Turun, liikuntapalvelukeskus pyysi selvitystä Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH) yhdistyksen kotipaikasta. Tarkistuksen jälkeen ilmeni, että PRH:n yhdistysrekisteritieto oli virheellinen. Kansainvälinen taide- ja toimintakeskus ry:n sääntöjen mukainen kotipaikka on Turku. PRH on nyttemmin korjannut virheellisen tiedon yhdistysnettiin.

Edellä mainitusta johtuen oikaisuvaatimus tulee hyväksyä ja liikuntalautakunnan 15.5.2018 § 54 päätös tältä osin oikaista.

Em. yhdistyksen toiminnalliset tiedot vuodelta 2017: liikuntasuoritteet 6.800 ja avustus 2.234,24 € (suoritearvolla 0,328564).

Liite 1Kansainvälisen taide- ja toimintakeskus ry:n oikaisuvaatimus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyn perusteella maksaa muun yhdistystoiminnan toiminta-avustusta Kansainvälinen taide- ja toimintakeskus ry:lle 2.234,24 €. Avustus maksetaan uuden liikuntapaikan rakentamisavustuksen säästyvistä varoista. Avustus voidaan maksaa yhdistykselle, kun päätös on saanut lainvoiman ja kun anomukseen tarvittavat hyväksyttävät liitteet on toimitettu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian kokouksessa esitteli Oskari Nummi.

Jakelu

aoKansainvälinen taide- ja toimintakeskus ry:
aoKansainvälinen taide- ja toimintakeskus ry:lle
tpvMatilainen Päivi


Liitteet:

Liiklk § 64
Liite 1:Kansainvälisen taide- ja toimintakeskus ry:n oikaisuvaatimus