Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5315.05.20188

2331-2018 (02 05 01)

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustus v. 2018

Tiivistelmä: -

Liiklk § 53

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 24.10.2017 § 110 toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2018 sekä 18.1.2018 § 11 534.000€ suuruisen määrärahan. Lisäksi liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 27.3.2018 § 36 avata urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen haun uudelleen ajalle 16.-30.4.2018.

Toiminta-avustuksella tuetaan seurojen harraste-, valmennus- ja kilpailutoimintaa. Määrärahasta noin 70 % kohdistetaan alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten toimintaan.

Avustus edellyttää säännöllistä liikuntaa vähintään kerran (1) viikossa ainakin kolmen (3) kuukauden ajan edellisellä toimintakaudella, mikäli kaupungin ylläpitämistä liikuntapaikkaolosuhteista ei muuta johdu. Liikunnaksi lasketaan valmennettu kilpailuun tähtäävä urheilu- sekä harraste- ja kuntoliikunta. Vuonna 2018 toiminta-avustuksen myöntämisessä ei ole alarajaa.

Turun Latu ry:n ja Turun Työpaikkaurheilu ry:n avustuskertymä muodostuu säännöllisen liikuntatoiminnan harjoittamisesta lukuina ja rinnastetaan suoritearvoina laskennassa muiden urheiluseurojen käytettyyn nk. pisteen hintaan.

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen ensimmäinen haku päättyi 28.2.2018. Hakuajan päättymiseen mennessä saapui 151 anomusta. Ajalla 16.-30.4.2018 hakemuksia saapui 10

Seuratoiminnan tarkemmassa tarkastelussa (esim. ryhmien toiminta, toimintakuukausien määrä) oli 105 urheiluseuraa, joiden toiminnan muutoksessa havaittiin poikkeamia edelliseen vuoteen tai joilta liikuntapalvelut hankkii ostopalveluja erilaisten liikuntatuotteiden muodossa, ja jotka voivat näin ollen aiheuttaa virheilmoituksia hakemuksissa. Lisäksi avustusperiaatteiden mukaisesti lähempään tarkasteluun valikoituivat arvonnalla seuraavat kuusi (6) seuraa: Football Club International Turku ry, Åbo Turnförening rf, Jalpa ry, Saaristomeren Melojat ry TPS Juniorijääkiekko ry ja Turku United Cricket Club ry. Em. seurojen ilmoituksissa ei ollut huomautettavaa.

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustusta 2018 ovat muiden ohella hakeneet: Eläinteatteri Elmeri ry ja Akateeminen Purjehdusseura ry.

- Eläinteatteri Elmeri ry on turkulainen nuorisojärjestö, joka tuottaa kiertävää eläinavusteista teatteria. Turun kaupungin nuorisolautakunta on tukenut aiemmin yhdistystä projektiavustuksin. Yhdistyksen anomuksessa esittämä erityisryhmien liikuntatoiminta on tänä vuonna alkavaa toimintaa, joka on kokeilevaa ja projektiluonteista ryhmäliikuntaa eri lajeissa. Yhdistyksen anomus ei täytä liikuntalautakunnan urheilu- ja liikuntaseurojen tai muun yhdistystoiminnan toiminta-avustuksen kriteerejä.

- Akateeminen Purjehdusseura ry:n liikuntatoiminta ei ole viikoittain säännöllistä ja vähintään kolme (3) kestävää liikuntatoimintaa eikä näin ollen täytä säännöllisen liikuntatoiminnan kriteeriä.

- AaKe Tiim ry on käynnistänyt toimintansa vuonna 2018, minkä perusteella yhdistykselle voidaan myöntää toiminta-avustusta starttiavustuksena

Liite 1Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoehdotus v. 2018

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein myöntää urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustukset liitteen 1 mukaan ja hylätä Eläinteatteri Elmeri ry:n ja Akateeminen Purjehdusseura ry:n anomukset.

Päätös voidaan panna täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin äänin 6-6, puheenjohtajan äänen ratkaistessa.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Grönroos, Häkkinen, Kallio, Koskinen, Lehtonen ja Lahti.

Niemen Norontauksen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Rouhiainen, Meltovaara, Blomqvist ja Saanisto.

Muutosehdotus oli seuraavan sisältöinen:

Liikuntalautakunta päättää myöntää avustukset periaatteidensa mukaisesti hakemuksensa 28.2.2018 mennessä jättäneille yhdistyksille ja hylkää avustusperiaatteidensa mukaisesti 28.2.2018 jälkeen jätetyt hakemukset.

Johansén ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Niemi, Norontaus, Rouhiainen, Meltovaara, Blomqvist ja Saanisto jättivät eriävän mielipiteen.

Jakelu

aoUrheilu- ja liikuntaseurat
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi


Liitteet:

Liiklk § 53
Liite 1:Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoehdotus v. 2018