Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5115.05.20186

5429-2018 (02 05 00)

Anomus tapahtumahinnan kohtuullistamisesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 51

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Turun kaupunginorkesteri (Turun filharmoninen orkesteri) anoo Kupittaan palloiluhallin tilamaksuihin huojennusta 14.–15.9.2018 välisenä aikana järjestettävään ”Sinfonia Palloiluhallille” konserttitapahtumaan.

Hallintosäännön 37 § 6) kohdan mukaan asiakasmaksujen, palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta päättää lautakunta.

Liikuntalautakunta on 18.1.2018 § 9 päättänyt liikuntapalveluiden hinnaston tarkennuksista ja muutoksista. Kupittaan palloiluhalliin on luotu hinnasto, jossa liikunnalliseen toimintaan kohdellaan huokeammalla hinnalla, kun ei liikunnallista toimintaa. Palloiluhallin hyväksytyn hintatason mukainen tapahtumahinta kahden päivän konserttitapahtumalle on kokonaisuudessaan 14 028 euroa (sis. alv).

Palloiluhalliin kohdistuu tulonmuodostuksen osalta paineita ja vuosittain toiminnalle on määritelty tulo-odote. Tätä tulo-odotetta ei pystytä saavuttamaan ellei tapahtumista ja toiminnoista peritä hyväksytyn hinnaston mukaista hintaa.

Nyt kyseessä oleva tapahtuma on luonteeltaan liikuntamyönteinen ja se toteutetaan yhteistyössä urheiluseurojen kanssa. Näin ollen tapahtumaa voidaan yhteistyön nimissä pitää liikuntatapahtumana. Näen, että on hyväksyttävää kohtuullistaa tilavuokra liikunnallisten tapahtumien tasolle, jolloin kokonaishinta on 4 956,00 € (sis alv). Lopullinen hinta määräytyy tarkistetun ja todellisen tilavarausvahvistuksen mukaisesti.

Edellä esitetyn perusteella Kupittaan palloiluhallissa 14.–15.9.2018 välisenä aikana järjestettävää ”Sinfonia Palloiluhallille” konserttitapahtumaa tulisi kohdella saman hintatason mukaan kun liikunnallisia tapahtumia ja tapahtumahinta kohtuullistaa vastaamaan liikunnallista tapahtumakäyttöä. Tämä hetken varaustiedoilla perittävät tilakustannukset ovat 4 956,00 € (sis alv). Lopullinen hinta määräytyy todellisen ja tarkennetun tilavarauksen mukaan.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että Kupittaan palloiluhallissa 14.–15.9.2018 järjestettävästä ”Sinfonia Palloiluhallille” -konserttitapahtumasta peritään tilavarausten osalta liikuntatapahtumien hintatason mukainen korvaus. Tämä hetken varaustiedoilla perittävät tilakustannukset ovat 4 956,00 € (sis alv). Lopullinen hinta määräytyy todellisen ja tarkennetun tilavarauksen mukaan.


PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKaupunginorkesteri
tpvHatanpää Susanna
tiedLinnovaara Timo


Liitteet:

Liiklk § 51
Liite 1:Turun kaupungin orkesterin anomus