Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3527.03.201813

2336-2018 (02 05 01)

Kansainvälisten tapahtumien avustus 2018

Tiivistelmä: -

Liiklk § 35

Liikuntasuunnittelija Tanja Tuominen / Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt Kansainvälisten tapahtumien avustuksen periaatteet 24.10.2017 § 110 ja avustusten määrärahat 18.1.2018 § 11. Kansainvälisten tapahtumien avustuksen määräraha vuodelle 2018 on 30 000 €.

Avustuksella tuetaan kansainvälisten liikuntatapahtumien järjestämistä Turussa. Avustusperiaatteiden mukaan lasten ja nuorten tapahtumissa tuki on maksimissaan 50 % ja aikuisten tapahtumissa 30 % hyväksyttävistä kustannuksista. Erityispainopistealueet ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä suuruudeltaan yleisötapahtumiksi luokiteltavat tilaisuudet. Hakemuksia arvioidessa huomioidaan myös sekä tapahtuman suuruus että kansainvälisten osallistujien määrä (laaja osanotto joko määrällisesti ja/tai useasta maasta). Yksi tapahtuma voi saada avustusta maksimissaan 5 000€.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä seitsemän. Ehdotetut avustussummat ja -prosentit (liite 1) ovat pääosin samaa tasoa kuin edellisenä vuonna. Ystävyyskaupunkiturnaus (jalkapallo) ja Junior Basket Tournament (koripallo) ovat osallistujamääriltään, kustannuksiltaan sekä kansainvälisyysasteeltaan suurimpia tapahtumia ja ehdotus heidän avustussummakseen on 5 000 € (30 %) per tapahtuma.

Lähtökohtaisesti avustus myönnetään vain yhteen tapahtumaan lajia kohden. Kuitenkin useana vuonna sekä jalkapallon Ystävyyskaupunkiturnausta että Aura Cupia molempia on tuettu hakemusten määrän ja jaettavissa olevien määrärahojen puitteissa. Näin tänäkin vuonna, jolloin Aura Cupin avustussummaksi ehdotetaan 4 000€ (15 %). Auracupin avustusprosentti on noussut edellisistä vuosista tapahtuman koon, kansainvälisyysasteen sekä hyväksyttävien kulujen kasvun johdosta. Ystävyyskaupunkiturnauksen avustus on kuitenkin suurempi, koska tapahtuma on usean seuran yhteisesti järjestämä kutsuturnaus, joka katsotaan oman ikäluokkansa SM-tason tapahtumaksi.

Åbo Lawn-Tennis Klubbin tennistapahtumalle ehdotetaan 2 800€ (25 %) avustusta. Tapahtuma oli erittäin kansainvälinen, kun mukana oli 19 kansallisuutta. Turun Voimamiehet ry:n tapahtuman (paini) avustussummaksi ehdotetaan 700 € (20 %), sillä tapahtumassa on useampia osallistujamaita ja kansainvälisyysaste on korkea.

Turun Jyry ry:n TUL-turnaus (nyrkkeily) on osallistuja- ja kansainvälisyysasteeltaan melko pieni, joten avustussummaksi ehdotetaan 350€ (10 %). TuTo ry:n Volleyn naisten USA-vierailu (lentopallo) on pienehkö yksittäisen seuran tapahtuma ja kansainvälisyysaste on suhteellisen matala, minkä takia avustussummaksi ehdotetaan 100 € (5 %).

Mikäli tapahtuman toteutuneet kustannukset jäävät arvioituja kustannuksia pienemmäksi, maksetaan avustus suluissa olevien prosenttien mukaisesti toteutuneista hyväksyttävistä kustannuksista.

Tällä jakoehdotuksella avustuksia jaetaan yhteensä 17 950 € ja jakamatta jää 12 050 €.

Liite 1Kansainvälisten tapahtuminen avustaminen 2018

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa kansainvälisten tapahtumien avustusta 17 950 € liitteen 1 jakoehdotuksen mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAnojaseurat
tiedLinnovaara Timo
tpvTuominen Tanja


Liitteet:

Liiklk § 35
Liite 1:Kansainvälisten tapahtuminen avustaminen 2018