Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3427.03.201812

746-2017 (056)

Oikaisuvaatimus liikuntalautakunnan päätökseen 12.12.2017 § 134 avustusten jaosta valmentajien, ohjaajien ja seuran toimihenkilöiden koulutukseen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 34

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen

Turun kaupungin liikuntalautakunnalle on osoitettu 30.1.2018 päivätty oikaisupyyntö koskien vuoden 2017 koulutusavustuspäätöksiä. Pyynnön ovat allekirjoittaneet Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piiri, Suomen Jääkiekkoliiton Länsirannikon alue, Suomen Voimisteluliitto ja Suomen Salibandyliitto. Oikaisupyynnön perusteena on, että osa lautakunnan kokouksessa 12.12.2017 § 134 käsitellyistä seurojen ohjaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden koulutusavustuksista on päätetty virheellisesti. Kirjeen allekirjoittaneet viittaavat päätöksiin, joissa on hylätty turkulaisten urheiluseurojen anomukset niiltä osin, kun hakemuksiin on liittynyt kustannuksia koskien valmentajien ammattitutkintoa tai lajitutkintoja. Päätöksensä lautakunta on perustanut 24.10.2017 § 10 kokouksessaan päättämiinsä avustusten periaatteisiin, joissa todetaan: ”Avustuksella ei tueta ammattitutkintoon tähtäävää koulutusta (esim. valmentajan ammattivalmentaja tutkinto VAT tai erikoisammattitutkinto VEAT) tai ammatillista jatkokoulutusta.”

Kyseessä oleva oikaisupyyntö on saapunut myöhässä eikä näin ollen aiheuta toimenpiteitä suhteessa lautakunnan päätökseen 12.12.2017 § 134. Muutoinkaan asiaa koskeva liikuntalautakunnan päätös 12.12.2017 § 134 ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, lautakunta ei ole päätöstä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen taikka epätarkoituksenmukainen.

Lajiliittojen oikaisupyynnössä esitetyt huomiot ovat kuitenkin sellaisia, joihin lautakunta voi kiinnittää huomiota vuoden 2019 avustusperiaatteista päättäessään. Liikunnan ammatillisiin tutkintoihin liittyvien avustusanomusten ja sitä myöden hylkäysten määrä on ollut hienoisessa kasvussa viimeisinä vuosina. Liikuntatoimen tavoitteena on tukea ja edistää liikunta- ja urheiluseurojen valmiuksia laadukkaaseen seuratoimintaan eri keinoin, joista koulutusavustus on yksi muiden muassa. Järjestökentän muuttuessa yhä ammattimaisempaan suuntaan ja lajiliittojen koulutusjärjestelmien laajentumisen ja kehittymisen myötä tulee pohtia, ovatko tukijärjestelmä ajan tasalla ja millä tavoin jatkossa laatua ja liikunnallisen elämäntavan eteenpäin viemistä seuroissa halutaan edistää.

Liite 1Oikaisupyyntö koskien koulutusavustuksia

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jättää Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin, Suomen Jääkiekkoliiton Länsirannikon alueen, Suomen Voimisteluliiton ja Suomen Salibandyliiton koulutusavustusta koskevan, määräajan jälkeen saapuneen oikaisuvaatimuksen tutkimatta ja pysyttää liikuntalautakunnan päätöksen 12.12.2017 § 134 tältä osin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSuomen Jääkiekkoliitto ry
tiedSuomen Palloliitto Länsi-Suomen piiri ry
tiedSuomen Salibandyliitto ry
tiedSuomen Voimisteluliitto ry


Liitteet:

Liiklk § 34
Liite 1:Oikaisupyyntö koskien koulutusavustuksia