Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2127.02.20189

742-2017 (056, 021)

Budokwai ry:n Karatejaoston oikaisuvaatimus harjoitustila-avustuksen jakamisesta vuonna 2017

Tiivistelmä: -

Liiklk § 21

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Budokwai ry:n Karatejaosto on tehnyt liikuntalautakunnalle 4.1.2018 päivätyn ja saapuneen oikaisuvaatimuksen, jossa he ovat pyytäneet oikaisemaan liikuntalautakunnan päätöstä 12.12.2017 § 136 siltä osin kun lautakunta on päättänyt hylätä Budokwai ry:n karatejaoston lasten ja nuorten liikuntatoiminnan kustannuksia.

Seura pyytää päätöstä oikaistavaksi kirjoitusvirheen vuoksi. Tietoja hakemuslomakkeeseen syöttäessään seuran edustaja on erheellisesti merkinnyt harjoitustilojen osoitetietoja väärään kohtaan. Oikeat tiedot kuitenkin ilmenevät hakemuksen lisätiedoista. Liikuntapalvelut ei ole huomioinut seuran ilmoittamia harjoittelun kustannuksia, koska kirjoitusvirheen vuoksi liikuntatila on seuran ilmoituksen mukaan sijainnut Ruskon kunnan alueella. Liikuntalautakunta ei myönnä kuin erityistapauksissa harjoitustila-avustusta Turun kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan olosuhteeseen.

Seura laskee, että 12.12. päätöksen myötä heiltä jäi saamatta 4182,04 euroa vuoden 2017 harjoitustila-avustusjaossa. Budokwai myöntää oikaisuvaatimuksessaan tehneen lomakkeen täytössä virheen, mutta kokee samalla myös lautakunnan päätöksen olleen virheellinen, koska se ei perustu oikeisiin tietoihin, jotka hakemuslomakkeesta oli saatavissa.

Liikuntapalvelut käyttää harjoitustila-avustuksen laskennan pohjalla vain ja ainoastaan hakemuslomakkeessa olevia laskentarivejä, joissa kysytään tietoja liikuntaryhmän harjoittelupaikasta, toiminnan määrästä sekä tilan kustannuksista. Näiden rivien perusteella katsotaan, täyttääkö tila avustuksen periaatteet (mm. sijaitseeko se Turussa) ja arvioidaan avustuksen määrä (hyväksyttävät kustannukset suhteutettuna alle 20-vuotiaiden toimintaan)Näille riveille Budokwai oli erheellisesti ilmoittanut osan harjoittelusta tapahtuneen Ruskolla. Laskentarivien alla olevassa lisätietokohdassa seura kuitenkin on merkinnyt harjoitteluolosuhteensa siten, kuin ne todellisuudessa olivat olleet. Lisätietokohta on tarkoitettu avoimeksi ja täydentäväksi kohdaksi, mikäli laskentarivien tietueisiin on jotain lisättävää. Niissä olevia tietoja ei ole ensisijaisesti käytetty avustuslaskennan pohjana.

Oikaisuvaatimuksen tehnyt seura on toisaalta myöntänyt oman virheensä lomakkeen täytössä. Samalla se kuitenkin katsoo, että on ilmoittanut lomakkeella toimintatietonsa todenperäisesti, joskin eri kohdassa kuin mitä liikuntapalvelut käyttää laskennassaan. Hakulomakkeessa ei ole erikseen painotettu, että avustussumma arvioidaan nimenomaan laskentarivien perusteella. Ottaen huomioon, että seura on itse myöntänyt erheensä täyttäessään lomaketta mutta samalla huomioiden tarpeen korostaa laskentarivien tähdellisyyttä avustussumman määrittämiseksi voidaan harkita, että Budokwai ry:n karatejaostolle voidaan myöntää 50% eli 2057,76 euroa heidän saamatta jääneestä harjoitustila-avustuksesta. Tämä summa on laskettu sen avustusprosentin (54,19%) mukaan, jota olisi käytetty mikäli Budokwain kaikki hyväksyttävät kustannukset olisivat olleet alkuperäisessä laskennassa mukana. Avustus tullaan maksamaan vuoden 2018 harjoitustila-avustusmäärärahoista. Jatkossa hakulomakkeen ohjeistuksiin tullaan kirjaamaan lisäys, jossa korostetaan laskentariveiltä saatavan informaation olevan avustussummien maksatuksen pohjana.

Asiaa koskeva liikuntalautakunnan päätös 12.12.2017 § 136 ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, lautakunta ei ole päätöstä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen taikka epätarkoituksenmukainen.

Liite 1Budokwai ry:n karatejaoston oikaisupyyntö harjoitustila-avustuksen jakamisesta

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyn perusteella maksaa harjoitustila-avustusta Budokwai ry:n karatejaostolle 2057,76 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoBudokwai ry
tiedLinnovaara Timo
tpvMatilainen Päivi
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedSlipic Sanda
tiedSotnik Kristiina
tiedTakomo Terhi


Liitteet:

Liiklk § 21
Liite 1:Budokwai ry:n karatejaoston oikaisupyyntö harjoitustila-avustuksen jakamisesta